PROGNOZA METEO 5 aprilie. Vremea se răceşte brusc

Duminică, pe 5 aprilie 2020, vremea va fi vântoasă, cu precădere în jumătatea sud-estică a țării. Mai ales pe parcursul zilei vântul va avea intensificări, în special în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei.

RomaniaTV.net
04 apr. 2020, 17:55
PROGNOZA METEO 5 aprilie. Vremea se răceşte brusc

LA NOAPTE

Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și temporar noros în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și la munte, cu viteze la rafală în general între 45 și 55 km/h.

Temperaturile minime se vor încadra între -5 grade în estul Transilvaniei și 8 grade pelitoral. Pe arii restrânse în nordul și în centrul țării va fi brumă.

BUCUREȘTI

Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 4 grade.

DUMINICA

Vremea va fi vântoasă, cu precădere în jumătatea sud-estică a țării. Mai ales pe parcursul zilei vântul va avea intensificări, în special în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei, unde la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general între 55 și 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp și în general la viteze mai reduse. În prima parte a zilei cerul va avea unele înnorări în sud-vest și sud, apoi se va însenina în toată țara.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între -6 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane până în jurul a -8 grade. Spre sfârșitul intervalului local se va forma brumă, în nordul, nord-estul, centrul teritoroiului, precum și în zonele deluroase din restul  teritoriului.

BUCUREȘTI

Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări, iar la rafală va atinge viteze de până la 60…65 km/h. Cerul va fi variabil, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade. Noaptea vântul va slăbi în intensitate, cerul va fi senin, iar temperatura minimă va fi de 3…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 1 grad.

LUNI

Vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 55…60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea și de 75…80 km/h în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți, iar în regiunile sudice și sud-vestice, va avea viteze cuprinse în general între 40 și 50 km/h; în restul timpului și al teritoriului va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime între -7 și 6 grade, mai coborâte în depresiuni și posibil ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. Noaptea se va forma brumă în Transilvania și pe arii restrânse în rest.

BUCUREȘTI

Vremea va fi răcoroasă, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei cu viteze în general de 45…50 km/h, dar va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 0…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească unde vor fi condiții de brumă.

MARTI

Valorile termice vor fi în creștere ușoară față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vest, sud și sud-est, precum și pe crestele Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar cele minime între -3 și 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, unde va fi brumă. Izolat, în zonele joase, se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Valorile termice vor marca o creștere ușoară față de intervalul anterior, astfel că maxima va fi de 17…18 grade, iar minima de 2…4 grade, posibil ușor mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI

Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei în sud și sud-est, dar vor fi mai ridicate decât acestea în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se va forma brumă. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 17 grade, iar cea minimă de 2…4 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

DE JOI PANA SAMBATA Vremea va fi caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă.