PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mare parte din ţară în următoarele zile, precipitaţii mixte la munte

PROGNOZA METEO. Vreme se menţine instabilă şi răcoroasă în următoarele zile. În sudul, estul și centrul teritoriului, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 18:29
PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mare parte din ţară în următoarele zile, precipitaţii mixte la munte

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Temporar, mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, înnorările vor fi accentuate în cea mai mare parte a țării și, cu precădere în sudul, estul și centrul teritoriului, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, pe arii restrânse 15…20 l/mp și izolat peste 25…30 l/mp. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade în estul Transilvaniei și Moldova și 22 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

Vremea se va menține instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales în a doua parte a zilei, pe arii extinse vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și frecvente descărcări electrice. Local vor fi cantități de apă mai însemnate și, izolat, se va semnala grindină. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, trecător în regiunile vestice și în cele estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi în continuare în general instabilă și se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor. Temporar înnorările vor fi accentuate şi, cu precădere după-amiaza şi seara, în cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, local descărcări electrice şi pe suprafeţe restrânse grindină. În intervale scurte de timp, se vor înregistra pe spaţii mici cantități de apă mai însemnate, peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă în est şi sud-est, se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în mod normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA

În majoritatea regiunilor, vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse şi descărcări electrice în sudul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane și pe areale restrânse în rest. Pe suprafeţe mici va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele normale pentru sfârşitul lunii mai, se vor încadra în general între 17 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade.

BUCUREȘTI Gradul de instabilitate atmosferică va fi în continuare accentuat și se va manifesta, cu o probabilitate mai mare după-amiaza, prin înnorări, averse, descărcări electrice și posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va avea valori uşor sub cele climatologic specifice sfârşitului de lună mai, cu maxima de 21…22 de grade şi minima de 10…11 grade.