PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Spre sfârşitul săptămânii, temperaturile maxime se vor încadra în general între 29-34 de grade. Sunt aşteptate ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat.

07 iul. 2020, 18:19
PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În regiunile sud-estice și la munte, iar la începutul intervalului cu o probabilitate destul de ridicată și în cele estice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta pe arii în general restrânse prin înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și posibil grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate mai ales în intervale scurte de timp, pe suprafețe mici vor depăși 10…15 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Temporar vor fi intensificări ale vântului în zona Carpaților Meridionali, în special pe creste, iar la viteze mai mici în est și sud-est, pe arii restrânse, în primele ore și în sud-vest, dar și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales în prima parte a nopții vor mai fi perioade cu averse și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă acumulate îndeosebi în intervale scurte de timp vor putea fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor continua să scadă ușor în regiunile sud-estice, dar vor mai crește în rest, astfel că, la nivelul întregii ţări, maximele vor fi cuprinse în general între 20 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului în regiunile sud-estice, iar după orele amiezii temporar și în cele nordice și nord-vestice, precum și la munte, însă probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale și temporare ziua în estul țării și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiuni şi 19 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice vor continua să scadă ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în primele ore ale zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor crește uşor față de ziua precedentă, astfel că cele maxime se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara la munte și în regiunile nordice, unde doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi frumoasă şi se va încălzi ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor continua să crească, caracterizând în orele amiezii o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în sud-vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană unde va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când doar cu totul izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține frumoasă, iar în orele amiezii va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va menține călduroasă în orele amiezii, iar pe suprafețe mici în zonele de câmpie va fi caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a intervalului, în vestul, nordul și parțial în centrul țării, unde vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare frumoasă, dar călduroasă în orele amiezii, când se vor înregistra 33…34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU ZILELE DE DUMINICA, LUNI SI MARTI

ÎN ȚARĂ

Vremea se va răcori în prima zi a intervalului în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, urmând astfel ca valorile termice să se situeze în general în jurul celor normale perioadei. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată la început în majoritatea regiunilor, apoi în special în cele din jumătatea estică a țării.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă în prima zi, apoi se va răcori, valorile de temperatură urmând a se situa în jurul celor normale. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi ridicată în primele zile ale intervalului.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. COD GALBEN ŞI PORTOCALIU de furtuni. Harta zonelor afectate