PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţării, temperaturi în prag de caniculă în rest

PROGNOZA METEO. Vremea se menţin instabilă în mare parte din ţară în următoarele zile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în sudul Munteniei.

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 11:09
PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţării, temperaturi în prag de caniculă în rest

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va menține în general instabilă, îndeosebi în sud-vestul, vestul, centrul și nordul țării. Cerul, variabil, va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină, ziua local în sud-vest și centru, precum și în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea în jumătatea de vest a țării. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață, izolat, în centrul țării.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi condiții de ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă 31…33 de grade, minima de 17…19 grade.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi în general instabilă îndeosebi în jumătatea de nord-vest a țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie, precum și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă la amiază, izolat caniculară în Lunca Dunării, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara și noaptea, cu precădere în sud-vest. Temperaturile maxime, mai scăzute față de ziua anterioară în vest și nordvest, se vor încadra între 23 de grade în Dealurile de Vest și 35 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea se va menține instabilă și vor fi înnorări temporar accentuate, exceptând regiunile estice și sud-estice, unde va fi călduroasă, iar cerul va fi variabil. Mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua, trecător, aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. În est și sudest, astfel de fenomene se vor semnala izolat, îndeosebi după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Dealurile de Vest și 34 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 23 de grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi în general instabilă, iar în est și sud-est va fi și călduroasă, local caniculară la amiază. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua în sud-vestul, vestul, centrul și nordul țării, iar noaptea mai ales în est, sud-est și centru, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua, trecător, aspect de vijelie. Pe arii restrânse va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul timpului și al teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nord-vest și 35 de grade în sud-est și est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 22 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.