PROGNOZA METEO. Revine canicula la sfârşit de săptămână. Meteorologii anunţă temepraturi de peste 35 de grade în multe zone

PROGNOZA METEO. După ploile din ultimele zile, vremea se încălzeşte. În sud-est, pe arii restrânse, vremea va deveni caniculară și izolat indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 12:45
PROGNOZA METEO. Revine canicula la sfârşit de săptămână. Meteorologii anunţă temepraturi de peste 35 de grade în multe zone

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării, iar în sud-est, pe arii restrânse, va deveni caniculară și izolat indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în vestul și sud-vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi destul de redusă. Vântul va avea unele intensificări, mai ales pe parcursul zilei, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă și va deveni caniculară în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va menține călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării, caniculară local în sud și sud-est. Indicele
temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, în jumătatea de sud a Moldovei și a Olteniei și izolat în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului la munte și în regiunile sud-vestice, unde pe spații mici vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala, cu precădere și în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, local cu rafale în general de 50…55 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI

Vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe parcursul zilei, cu rafale în general de 50…55 km/h . Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară după-amiaza în sud și în sud-est.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și al Olteniei și local în Câmpia de Vest și în Dobrogea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele
minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține caniculară după-amiaza, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va rămâne călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară pe arii restrânse în sud și în sud-est, deși temperatura aerului va scădea ușor față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua, cu precădere în zonele montane, unde local se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 8 și 23 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă la amiază, deși temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări, cu precădere pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.