PROGNOZA METEO 7 august. Vreme caniculară în mare parte din ţară. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 37 de grade

PROGNOZA METEO. Canicula revine în România. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 37 de grade Celsius la umbră la final de săptămână. Şi în Bucureşti se anunţă vreme caniculară în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. 

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 14:15
PROGNOZA METEO 7 august. Vreme caniculară în mare parte din ţară. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 37 de grade

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării, chiar caniculară pe arii relativ extinse în sud și în est, unde și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara și cu o probabilitate mai mare în sud-vestul teritoriului, în Lunca Dunării, precum și în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice, la munte și pe suprafețe mici în restul teritoriului, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jurul valorii de 10 grade.

București

Vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 21…22 de grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 19 grade.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, chiar caniculară pe arii relativ extinse în sud și în est. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și local în Dobrogea, Moldova și Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și posibil grindină, mai ales după-amiaza și seara, local în zonele deluroase și montane și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice și la munte, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade pe litoral.

București

Vremea se va menține caniculară după-amiaza, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va rămâne călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară pe arii restrânse în sud, deși temperatura aerului va scădea ușor față de intervalul precedent. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe suprafețe mici în regiunile vestice și sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și posibil grindină, local în zonele de deal și de munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Muntenia, Dobrogea, Moldova și pe crestele montane, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 10 grade în estul Trasnilvaniei și 23 de grade pe litoral.

București

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, deși temperatura aerului va marca o scădere ușoară față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară izolat în cele sudice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe suprafețe mici în vest și în sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, nordul și centrul teritoriului, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat posibil grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 11 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în nordul litoralului.

București

Vremea va fi în continuare călduroasă, chiar caniculară după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.