PROGNOZA METEO în săptămâna 10 – 16 august. Căldură sufocantă, dar şi ploi torenţiale şi grindină

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroară, pe alocuri caniculară, şi în a doua săptămână din august. În nord şi centrul îşi vor face apariţia şi ploile.

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 10:54
PROGNOZA METEO în săptămâna 10 – 16 august. Căldură sufocantă, dar şi ploi torenţiale şi grindină

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în rest, îndeosebi în nord-est și centru. Ploile vor avea și caracter torențial și, mai ales la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul Moldovei și 36 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în sud-vestul teritoriului.
BUCUREȘTI
Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă la amiază în zonele de câmpie și podiș, izolat caniculară în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când local în zonele de munte, în nordul, estul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în sud, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se
vor încadra între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade.
BUCUREȘTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă în zonele de câmpie și podiș. Îndeosebi după-amiaza, la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și vor fi înnorări, local averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în est, sud și centru. Izolat vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 22 de grade.
BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și la începutul nopții, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar minima de 19…21 de grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, îndeosebi la câmpie. În zonele montane, mai ales după-amiaza, vor fi înnorări și, local, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 11 și 21 de grade.
BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.