PROGNOZA METEO. Val de fenomene extreme în următoarele zile

PROGNOZA METEO. România se confruntă cu un nou val de fenomene meteo extreme în următoarele zile. Sunt coduri portocalii și galbene de furtuni și ploi torențiale, dar și cod galben de inundații în 14 județe. 

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 14:25
PROGNOZA METEO. Val de fenomene extreme în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI

În vestul, sud-vestul, nordul, centrul țării și în zona de munte, vremea se va răci față de ziua precedentă, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate și pe arii extinse averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe mici 30…40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, deși valorile termice vor scădea ușor, vremea se va menține local călduroasă la amiază, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi seara și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade.

București

Cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în cea mai mare parte a țării și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în cursul zilei, pe arii extinse la munte și în sud-estul, centrul și nord-vestul țării și local în rest. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în intervalul precedent în regiunile sud-estice și estice, se vor situa între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

București

Cerul va avea înnorări accentuate în cursul zilei, când vor fi averse și, posibil, descărcări electrice, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va încălzi în toate regiunile și va deveni călduroasă în sud și est. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza, pe arii restrânse la munte și izolat în rest, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și, trecător, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 21 de grade.

București

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi călduroasă la câmpie, mai ales în sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil și numai cu totul izolat, după-amiaza la munte, vor fi condiții ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat în regiunile estice și slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade.

București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.