PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în toată ţara şi revin ploile. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în toată ţara. Meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsori la munte, dar şi ploi în restul ţării începând de marţi. Vântul va prezenta intensificări în toată ţara, mai ales la munte unde rafalele vor ajunge la peste 130 km/h. 

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 14:29
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în toată ţara şi revin ploile. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în restul teritoriului se va menține mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va avea înnorări, iar în cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte, iar în cursul nopții îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali va fi lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h. Pe parcursul nopții treptat acesta va slăbi în intensitate, iar intensificări se vor mai semnala în nord-est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade în vest și 25…26 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra, în general, între 3 și 10 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va răci și va fi vântoasă. Cerul va fi mai mult noros, iar din orele amiezii vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 5 și 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 55…65 km/h, mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în Maramureş și în estul Transilvaniei şi 19…20 de grade în Muntenia și Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai scăzute spre -2 grade, în depresiunile Carpaților Orientali unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile din jumătatea de nord-vest, unde local va ploua, iar pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi ziua, în majoritatea zonelor țării, dar mai ales în nord-vest și la munte. Noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO JOI

Vremea se va încălzi. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Din orele serii nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de vest a teritoriului, unde pe arii relativ extinse va ploua și izolat se vor putea acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare și ploile pe suprafețe mici. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar izolat şi cu viteze mai mici şi în celelalte zone, cu precădere în nord-est şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în Maramureș şi 24 de grade în Muntenia și Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maximele vor fi cuprinse, în general, între 13 și 22 de grade, iar minimele între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi temporar noros și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, în jumătatea de vest a țării, la deal, la munte și local în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse vor fi condiții de ceaţă.

BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. DE SAMBATA PANA LUNI Valorile termice vor avea tendința de scădere, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a teritoriului.