PROGNOZA METEO. Vreme plăcută vineri în aproape toată ţara, apoi un val de aer polar intră în România

PROGNOZA METEO 16 octombrie. Valorile termice vor fi în scãdere în toate zonele ţãrii şi vor caracteriza o vreme rece pentru aceastã perioadã în vest, nord şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade. În zona montanã, îndeosebi la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 13:02
PROGNOZA METEO. Vreme plăcută vineri în aproape toată ţara, apoi un val de aer polar intră în România

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi normală termic în vestul și nordul țării și caldă în restul teritoriului, dar mai ales în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15…16 grade în Dealurile de Vest și în nordul Moldovei şi 25 de grade, izolat, în Muntenia şi în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 7 și 17 grade. Cerul va avea înnorări accentuate, ziua cu precădere în jumătatea de nord-vest a țării, unde va ploua pe arii extinse, iar noaptea îndeosebi în est și sud, unde vor
fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. În restul timpului și al teritoriului cerul va fi doar temporar noros, iar ploile se vor semnala trecător, pe arii restrânse. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în zona montană înaltă, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Dimineaţa, în estul și sud-estul țării, vor mai fi condiții de ceaţă.

BUCUREȘTI
Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea când vor fi averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni rece pentru această dată în vestul, centrul și nordul țării și se va menține normală termic în rest, chiar ușor mai caldă în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Dealurile de Vest și 22 de grade în Muntenia și Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade. În regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi înnorări şi ploi pe arii extinse. În zona montană mai înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. În restul teritoriului, cerul va fi doar temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri, mai
ales în sud-est, unde vor fi posibile şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, trecător, în celelalte regiuni, îndeosebi în cele sudice.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi rece în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, unde cerul va avea înnorări accentuate și, mai ales în cursul zilei, va ploua pe arii extinse. În zona montană, îndeosebi la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. În sud-est, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi, în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, precum și, temporar, în sudul țării. Pe parcursul nopții, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață și, izolat, brumă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile intracarpatice și cele mai ridicate în sud-est, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în general frumoasă și va deveni normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul, moderat ziua, va slăbi în intensitate noaptea, când vor fi condiții de ceață. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate ziua la munte și în nordul și centrul țării, dar numai izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, trecătoare, sau fulguieli la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 11 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane înalte. Pe parcursul nopții, în
depresiuni, se va produce brumă și, izolat, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, normală pentru această dată, va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.