PROGNOZA METEO. Vremea se mai încălzeşte, dar nopţile şi dimineţile rămân reci, pe alocuri cu temperaturi negative

PROGNOZA METEO. Vremea dă semne de încălzire în următoarele zile, când meteorologii anunţă valori termice maxime de până la 20 de grade Celsius. Noaptea şi dimineaţa se vor menţine reci, iar în unele zone se vor înregistra temperaturi negative.  

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 10:37
PROGNOZA METEO. Vremea se mai încălzeşte, dar nopţile şi dimineţile rămân reci, pe alocuri cu temperaturi negative

PROGNOZA METEO  MIERCURI

Valorile termice vor crește ușor, însă diminețile vor fi în continuare reci. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar pe arii restrânse și în regiunile vestice și estice. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe suprafețe mici se va forma ceață, cu o probabilitate mai mare în zonele joase din sud, iar pe alocuri în Transilvania şi izolat în zonele deluroase și depresionare din celelalte regiuni se va produce brumă.

București

Vremea se va menține rece în orele dimineților. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 3…6 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

Încălzirea vremii va continua şi se va resimţi în cea mai mare parte a ţării, dar diminețile vor rămâne reci. Cerul va fi variabil. Se va forma ceață sau nebulozitate joasă, izolat la începutul intervalului și local noaptea, cu o probabilitate mai mare în regiunile extracarpatice, pe văi și în depresiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între -6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jurul a 13 grade pe litoral. Pe arii restrânse în depresiuni și în zonele deluroase se va produce brumă.

București

Încălzirea uşoară a vremii va continua, dar dimineața și noaptea se va menține rece. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 3 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice în ultima decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea în nord-vestul teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -2…0 grade. Se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, izolat la începutul zilei şi cu caracter local în a doua parte a nopţii, cu probabilitate mai mare în sudul ţării.

București

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele obişnuite ale perioadei. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa, dar în special în cursul nopţii vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, deşi valorile termice diurne vor fi în scădere uşoară în jumătatea de nord a ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade. Dimineața și noaptea, pe spaţii mici se va semnala ceață.

București

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie; temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiții de ceață.