PROGNOZA METEO. Vreme frumoasă cu maxime de 25 de grade sâmbătă, dar de duminică se răceşte şi revin ploile

PROGNOZA METEO. Vremea va continua să fie caldă sâmbătă în toată ţara, când sunt aşteptate temperaturi maxime de 25 de grade Celsius. 

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 12:39
PROGNOZA METEO. Vreme frumoasă cu maxime de 25 de grade sâmbătă, dar de duminică se răceşte şi revin ploile

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Deși valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară față de ziua anterioară în jumătatea de nord-vest a țării, vremea va fi în continuare caldă, deosebit de caldă în sud și sud-est. În regiunile intracarpatice și la munte cerul va fi mai mult acoperit, iar ploile se vor extinde treptat, începând după orele amiezii, și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 15…20 l/mp, cu precădere în Banat și Transilvania. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe vor apărea îndeosebi în cursul nopţii local în Moldova și Oltenia și doar izolat în nord-vestul Munteniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 25 de grade, iar cele minime, cu mult peste normele perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 23 de grade și o minimă de 10…12 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va fi în continuare caldă în sud-est, iar noaptea în toate regiunile. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse, cu mențiunea că în regiunile sud-estice ploile se vor semnala cel mai probabil după orele serii. Local se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate (peste 15 l/mp). Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

BUCUREȘTI Vremea se va menține caldă, mai ales la valorile nocturne. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere în special începând cu orele serii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. În regiunile estice şi sud-estice, înnorările vor fi accentuate, iar pe parcursul zilei pe arii relativ extinse vor fi averse de ploaie şi posibil descărcări electrice; se vor înregistra pe alocuri cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Înnorări şi ploi locale vor fi la începutul intervalului şi în Transilvania, Maramureş şi Crişana, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile izolate. Noaptea, înnorările vor persista în regiunile nord-estice, însă probabilitatea de ploaie va scădea treptat, iar în zonele joase de relief pe alocuri se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 13 grade.

BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. Cerul va avea înnorări în cursul zilei când temporar va ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Spre dimineaţă, vor fi condiţii de ceaţă.

 

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii octombrie, cu valori termice în creştere faţă de ziua anterioară. În regiunile estice, vor fi înnorări şi pe alocuri va ploua slab. În restul ţării, cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile intramontane şi 13…15 grade pe litoral.

BUCUREȘTI Vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, vântul va sufla în general slab, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.