PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile. Se anunţă ploi în toată ţara

PROGNOZA METEO. Începând de vineri, vremea se va răci, astfel că, în cea mai mare parte a țării, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în majoritatea zonelor. 

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 12:44
PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile. Se anunţă ploi în toată ţara

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În zonele joase din sudul, estul și centrul țării, parțial va fi nebulozitate de nivel jos și local ceață, asociate izolat cuburniţă sau ploaie slabă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ceața se va forma pe spaţii restrânse, în special îndepresiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime, mairidicate față de normele perioadei în toate regiunile, vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiuni şi 13…15 grade pelitoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi nebulozitate de nivel jos și posibil ceață și burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, mairidicată față de cea specifică pentru această perioadă, va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi caldă în continuare, cu temperaturi maxime cuprinse între 13 și 20 de grade și minime de la 3 grade îndepresiuni, până la 13 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări; la începutul zilei, în regiunile sudice și estice, izolat vormai posibile ploi slabe sau burniță, iar spre seară și noaptea, în vest, nord, centru și pe spații mici în rest va ploua. Lamunte, la altitudini mari, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cuintensificări în zona montană înaltă, iar începând din orele serii și în sud-vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pearii restrânse va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade din an. Cerul va fi temporar noros şi trecător vorfi posibile ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade,iar cea minimă de 7…9 grade. Mai ales dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO. VINERI. Vremea se va răci, astfel că, în cea mai mare parte a țării, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în majoritatea zonelor. În jumătatea de est ploile vor fi mai frecvente în cursul zilei și spre sfârșitul intervalului, iar în regiunile intracarpatice aria ploilor va fi înextindere seara și noaptea. Izolat se vor acumula cantități de apă de peste 15…25 l/mp. În zona montană, la peste1500 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de 80…90 km/h pe creste, dar se vaintensifica local și temporar și în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 55…60 km/h, în sudul Banatului și înOltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade. Dimineața și noaptea pe spații mici se va formaceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în special în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul nopții. Vântul vasufla în general moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit la această dată în nord-estul ţării și îngeneral apropiată de normal în rest, astfel că maximele se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei și 17 grade înOltenia şi sud-vestul Munteniei. Pe parcursul zilei, în Oltenia şi vestul Munteniei cerul va fi variabil şi doar izolat vaploua slab, dar în celelalte regiuni vor fi înnorări şi pe arii extinse ploi în general moderate cantitativ. În zona montană, înspecial la altitudini de peste 1500 m, vor fi ninsori şi lapoviţă. Noaptea cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploiizolate. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste și va avea intensificărilocale și temporare și în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 55…65 km/h, în regiunile sud-vestice şi pe litoral.Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei și 10 grade în sud-vestul Olteniei. Pe spațiimici dimineața și cu caracter local în cursul nopții se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la sfârșitul lunii octombrie; temperatura maximă va fi de 14…16grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător ploi slabe, mai ales în oreleserii. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 35…45 km/h în cursul zilei. Spre sfârșitul intervalului va creșteprobabilitatea de a se forma ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii noiembrie, iar noaptea vremea va firelativ rece în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între -1 şi 5grade, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate în extremitatea de est. În regiunile estice, vor fi înnorări, pealocuri va ploua, iar vântul va avea intensificări, mai ales pe parcursul zilei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iarvântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pealocuri se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de cele specifice la începutul lunii noiembrie.Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar ceaminimă, mai scăzută decât în nopţile precedente, de 2…4 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE LUNI PANA JOI

ÎN ȚARĂ: Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale ale perioadei. Înnorări şi pe spaţii mici ploi sau burniţă vor fi în estul şi în sudul ţării, mai ales în a doua parte a intervalului. Local se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI: Valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Vor fi condiţii de ceaţă, iar în adoua parte a intervalului vor fi posibile ploi slabe sau burniţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 26 octombrie-8 noiembrie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni