Ninsori şi viscol la munte în acest weekend VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii au emis o informare, valabilă de sâmbătă dimineaţa de la ora 8 până pe 18 decembrie la ora 8. În regiunile intracarpatice vor fi precipitatii mixte, iar la munte va ninge. Vântul se inteţeşte în toata ţara, dar la munte depăseste 90 de km/h şi ninge abundent şi viscolit.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 18:06
Ninsori şi viscol la munte în acest weekend VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Sâmbătă în regiunile intracarpatice, vremea se răceşte, norii îşi fac apariţia şi cad precipitaţii consistente de peste 20 l/mp. Spre seară şi în noaptea următoare, ploile se transformă în lapoviţă şi ninsori. La munte, vântul viscoleşte zăpada. În estul şi sudul ţării norii sunt mai rari şi ploua doar pe arii restrânse, iar temperaturile sunt încă ridicate. Vor fi chiar 15 grade pe litoral.

În Capitală, norii se aduna treptat, iar în a doua parte a zilei plouă trecător. Simţim şi vântul, iar temperatura aerului atinge 12 grade la amiază.

Duminică vremea se răceşte în toata ţara, iar ninsorile se retrag spre nord-vest. Si la munte ninge slab, iar pe crestele înalte vântul este puternic. Maximele termice se încadreaza între 0 şi 10 grade, cele mai ridicate valori înregistrându-se în sud-est.

Şi în Bucuresti, se răceşte duminică şi nu vor fi mai mult de 8 grade la amiază dar, va fi o zi placută, cu soare şi vânt slab.

Luni, vremea se schimbă. Norii acopera treptat cerul, în întreaga ţară, iar după-amiază şi noaptea precipitaţiile cuprind toate regiunile. Vor fi ploi, în sudul şi sud-estul ţării şi lapoviţe şi ninsori în celelalte regiuni. Temperaturile, mai ridicate decât ar fi normal, se vor încadra între 2 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori spre litoral.

În Capitală, săptămâna următoare debutează cu nori şi, din când în când ploi. Vântul, moderat accentueză senzaţia de frig. Iar la amiază, cele 6…7 grade, nu vor fi resimtite la adevarata lor valoare.