PROGNOZA METO. Cum va fi vremea săptămâna viitoare. În ce zile va ploua şi ce zile vor fi ideale de plajă

Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, 3-9 iulie. Săptămâna debutează cu scăderi semnificative ale temperaturilor, urmând ca normalul perioadei să fie atins pe finalul săptămânii. 

02 iul. 2017, 12:54
PROGNOZA METO. Cum va fi vremea săptămâna viitoare. În ce zile va ploua şi ce zile vor fi ideale de plajă

LA NOAPTE Instabilitatea atmosferică va fi în accentuare în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă în general între 25 și 50 l/mp, iar în Oltenia, în vestul și nordul Munteniei și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură se vor depăși pe arii restrânse 70 l/mp. În Dobrogea, manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea local, spre dimineață. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 20 de grade, ușor mai ridicate pe litoral. În Bucureşti, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și averse cu caracter torențial. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Citeşte şi BANCUL ZILEI: Logica de caniculă

LUNI. Vremea va fi în general instabilă și se va răci semnificativ față de ziua precedentă, în special în regiunile sudice, estice și centrale, unde valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată. În jumătatea de sud-est a țării și în toată zona montană vor fi înnorări accentuate, averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, în Oltenia și Muntenia, 50…70 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala pe spații mai mici și vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în vest, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 grade in estul Transilvanieie și 28 de grade in Banat, iar cele minime între 10 și 19 grade.

BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări accentuate și vor fi averse, posibil însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei,apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

MARTI. Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în sudul, în sud-estul țării și în zonele de munte unde, pe arii restrânse, va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 grade in nord și 30 de grade in sud-vestul extrem, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19 grade în nordul litoralului.

BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când vor mai fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, ușor mai coborâtă în zonapreorășenească.

MIERCURI. Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse averse însoțite de descărcări electrice, după-amiaza și noaptea, la munte, precum și în nord-vest și nord. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, cu cele mai mari valori in Banat, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade în nordul litoralului și în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața. Vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar minimă de 14…16 grade.

Citeşte şi UITĂ DE CODUL ROŞU DE CANICULĂ. Sunt zone în ţară unde sunt 11 grade Celsius. Cele mai răcoroase locuri din România FOTO

JOI. Vremea va continua să se încălzească și va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și în prima parte a nopții, în jumătatea de nord a țării și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare frumoasă şi în încălzire. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei şi pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

VINERI-DUMINICA. Vremea va fi călduroasă în regiunile vestice, sudice și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice în jumătatea nordică a țării, în zonele montane şi submontane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.