Program de masterat cu bursă lunară pentru profesori. Vezi ce condiţii impune ministerul Educaţiei

Cine vrea să lucreze la catedră, din această toamnă, va trebui să aibă master.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 13:44
Program de masterat cu bursă lunară pentru profesori. Vezi ce condiţii impune ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei cere viitorilor profesori titulari studii avansate. Pentru a fi sigur că şcolile nu vor rămâne fără profesori, ministerul acordă şi burse viitorilor masteranzi.

Din această toamnă, universităţile vor avea programe speciale de masterat pentru tinerii care vor o carieră în învăţământ. Ei trebuie să facă doi ani de master şi să susţină dizertaţia. Apoi, va trebui să facă un an de practică într-o şcoală cu un profesor coordonator.

Pe parcursul celor doi ani de master vor primi lunar o bursă de 800 de lei, echivalentul unui salariu brut al unui profesor debutant. În schimb, ei vor fi obligaţi să-şi ia angajamentul că vor rămâne în sistem.

Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei pentru a atrage la catedră oameni bine pregătiţi, care în mod normal se îndreaptă spre companii.

„Conform Legii Educaţiei Naţionale, cei care se înscriu la masteratele didactice vor primi o bursă care este echivalentă cu salariul brut al unui profesor debutant. Asta în primul rând pentru a-i ajuta pe cei care vor să facă o carieră didactică”, a explicat ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.