PROGRAM LIGA 1. Când se va afla noua campioană a României

Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei data de 5 iunie, a anunţat Liga Profesiionistă de Fotbal.

16 apr. 2020, 12:04
PROGRAM LIGA 1. Când se va afla noua campioană a României

UPDATE. Liga Profesionistă de Fotbal prezintă, vineri, într-un Buletin Informativ postat pe site-ul oficial, programul de desfăşurare a etapelor care mai sunt de disputat în Liga I.

În campionat mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out.

Conform programului, ar urma să aibă loc etape la 6/7 iunie, 13/14 iunie, 17/18 iunie, 20/21 iunie, 27/28 iunie, 1/2 iulie, 4/5 iulie, 8/9 iulie, 11/12 iulie, 18/19 iulie, 22/23 iulie şi 25/26 iulie.

LPF precizează că acesta este „un scenariu care poate să suporte modificări în funcţie de evoluţia situaţiei generate de Covid-19 şi deciziile autorităţilor competente”.

Ultima etapă a ediţiei actuale de campionat s-ar putea disputa la data de 26 iulie, anunţă LPF. Propunerea LPF reprezintă doar un scenariu de lucru, o decizie finală urmând să fie adoptată ulterior, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus şi a interdicţiilor adoptate de autorităţile statului român. 

LPF a solicitat miercuri fiecărui club informaţii scrise privind problemele financiare legate de obţinerea licenţei pentru sezonul următor. Răspunsurile cluburilor sunt aşteptate până vineri, iar apoi o sinteză a problemelor semnalate de către cluburile din Liga I va fi înaintată către FRF.

De asemenea, liga a înaintat către Departamentul Juridic al FRF propunerile de modificare a regulamentelor sportive în vederea transpunerii pe plan intern a dispoziţiilor circularei FIFA nr. 1714 din 7 aprilie 2020 în ceea ce priveşte prelungirea contractelor care ar urma să expire la data de 30 iunie 2020, amânarea începerii derulării contractelor încheiate deja pentru sezonul viitor şi revenirea din împrumuturile temporare.

“Salutăm demersul administraţiei FRF de a constitui un grup de lucru pentru norme speciale dedicate acestei perioade în ROAF şi RSTJF. LPF va fi reprezentantă în acest grup de lucru de domnii: Constantin Stătescu – Director Departament Juridic şi Paul Mincu – Avocat specializat în probleme de drept sportiv. Am fost informaţi că prima şedinţă a grupului de lucru va avea loc în cursul săptămânii viitoare”, se menţionează pe site-ul LPF.

Toate deciziuile anunţate joi de administrația LPF:

1. A solicitat fiecărui club, în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, informații scrise privind problemele financiare legate de obținerea licenței pentru sezonul următor. Răspunsurile cluburilor sunt așteptate până vineri, 17 aprilie, și, după aceea, o sinteză a problemelor semnalate de către cluburile din Liga I va fi înaintată către FRF în cel mai scurt timp posibil.
2. A înaintat către Departamentul Juridic al FRF propunerile de modificare a regulamentelor sportive în vederea transpunerii pe plan intern a dispozițiilor circularei FIFA nr. 1714 din 7 aprilie 2020 în ceea ce privește prelungirea contractelor care ar urma să expire la data de 30 iunie 2020, amânarea începerii derulării contractelor încheiate deja pentru sezonul viitor și revenirea din împrumuturile temporare.

„Salutăm demersul administrației FRF de a constitui un grup de lucru pentru norme speciale dedicate acestei perioade în ROAF și RSTJF. LPF va fi reprezentantă în acest grup de lucru de domnii: Constantin Stătescu – Director Departament Juridic și Paul Mincu – Avocat specializat în probleme de drept sportiv. Am fost informați că prima ședință a grupului de lucru va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

Tot astăzi, Departamentul de Competiții al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfășurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competițional, având ca moment de reluare a competiției data de 5 iunie. La întocmirea acestui program au fost avute în vedere și cele 3 date pentru meciurile rămase de disputat din Cupa României. Potrivit programului propus de LPF, ultima etapă a ediției actuale de campionat s-ar putea disputa la data de 26 iulie. Precizăm că propunerea LPF reprezintă doar un scenariu de lucru, o decizie finală urmând a fi adoptată la un moment ulterior, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus și a interdicțiilor adoptate de autoritățile statului român.

La finalul raportului de astăzi, fac apel la toți fanii fotbalului românesc să respecte restricțiile impuse de autoritățile statului, să stea acasă pentru a-și proteja sănătatea lor și a celorlalți. Fotbalul va reveni în casele tuturor românilor atunci când va fi posibil și vă asigurăm că facem tot ce putem pentru a vă bucura din nou de meciurile din Casa Liga I, dar pentru asta trebuie să ne asigurăm mai întâi că există capacitatea de a proteja sănătatea tuturor persoanelor implicate în procesul de pregătire și de meciuri al cluburilor din primul eșalon fotbalistic”, se precizează în comunicat seemnat de Justin Ştefan.