Programa pentru Evaluarea Natioanala din anul scolar 2020-2021 a fost publicată in Monitoriul Oficial

Ordinul ministrului Educației privind aprobarea programelor pentru susținea Evaluării Naționale de către absolvenții clase a VIII-a, începând cu anul școlar 2020-2021, a fost publicat în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 15:34
Programa pentru Evaluarea Natioanala din anul scolar 2020-2021 a fost publicată in Monitoriul Oficial

”Se aprobă programele pentru susţinerea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, începând cu anul şcolar 2020 – 2021, pentru disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura română pentru şcolile şi secţiile cu predare în limba maghiară, limba şi literatura maghiară maternă, limba şi literatura germană maternă, limba şi literatura sârbă maternă, limba şi literatura slovacă maternă, limba şi literatura croată maternă, limba şi literatura italiană maternă, limba şi literatura rromani maternă, limba şi literatură ucraineană maternă şi matematică”, se arată în document.

Citește și:ZILE LIBERE pentru părinţi când se închid şcolile. Guvernul a aprobat normele de aplicare. Cine beneficiază şi cum va fi plătit

La data intrării în vigoare a ordinului programele pentru susţinerea Evaluării Naţionale, aprobate anterior prin ordine ale ministrului, îşi pierd valabilitatea, precizează sursa citată.

Ministerul Educaţiei: elevii claselor a VII-a şi a XI-a susţin separat simularea examenelor de Evaluare Naţională şi BAC 2020 

Eugen Ilea, preşedintele organizaţiei Bucuresti al Federaţiei Naţionale a Asociatiilor De Părinţi, a anunţat pe pagina personală de Facebook că elevii claselor a VII-a și a XI-a nu mai susțin anul acesta simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC. Ulterior, ministerul Educaţiei a revenit cu precizări.

Simulările pentru clasa a VII-a și a XI-a vor fi organizate la nivel județean, cu subiect unic, precizează Ministerul Educației după ce miercuri în Consiliul de Dialog Social a fost discutat ordinul privind simulările examenelor naționale. Surse din minister spun că pentru simularea la clasa a VII-a va fi dat un ordin separat.

„Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susținută în unanimitate de către toți membrii Comisiei de Dialog Social”, se arată într-un comunicat remis presei.