Programările la proba teoretică a examenului pentru permis auto, blocate în Vaslui

Programarile la proba teoretica a examenului pentru permis auto s-au blocat in judetul Vaslui, spre nemultumirea celor care doresc sa obtina carnet de conducere, dupa ce site-ul Prefecturii, singurul pe care se pot face rezervari, accepta inscrieri doar pentru maximum doua luni. La proba de traseu, planificarile au ajuns in luna septembrie, fiind inscrise pentru examinare peste 2.500 de persoane.

18 mai 2017, 20:04
Programările la proba teoretică a examenului pentru permis auto, blocate în Vaslui

Absolventii scolilor de soferi din judetul Vaslui nu mai pot sa sustina proba teoretica a examenului pentru obtinerea permisului auto, in conditiile in care nu mai au posibilitatea sa-si faca rezervarile on-line necesare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Autovehiculelor (SPCRPCIA). Programarile au ajuns, joi, la ziua de 18 iulie, fara insa a mai exista posibilitatea de a se face noi rezervari. Astfel, dupa introducerea datelor in computer, viitorii soferi afla ca „ati depasit perioada de programare”. Asta in conditiile in care testarile teoretice se fac doar cate doua zile pe saptamana, marti si joi.

Reprezentantii Prefecturii Vaslui sustin ca situatia a aparut din cauza soft-ului implementat special pentru programarile on-line, ce nu permite rezervari care sa depaseasca limita de doua luni calendaristice.

„Am stabilit aceasta perioada maxima de programare din dorinta de a reduce decalajul dintre sustinerea probei practice de traseu si cea teoretica, in prezent, de aproape doua luni. Imaginati-va, spre exemplu, ca un viitor sofer care astazi este examinat din punct de vedere teoretic va sustine proba practica abia in septembrie, perioada in care este posibil sa mai uite din cunostintele dobandite. insa, daca se doreste eliminarea acelui prag de doua luni din soft o vom face, pentru a nu mai exista nemultumiri din acest punct de vedere”, a declarat, joi, pentru News.ro subprefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan.

Pentru sustinerea probei teoretice a examenului de obtinere a permisului auto, la ora actuala sunt programate peste 1.300 de persoane. Situatia este si mai grava la sustinerea probei practice de traseu. Aici, programarile in judetul Vaslui au ajuns la nivelul lunii septembrie, fiind inscrisi deja 2.500 de absolventi de scoli de soferi.

„Din pacate, nu putem face nimic pentru a rezolva aceste probleme din cauza lipsei de personal. Suntem doar noua angajati in tot serviciul, din care unul se afla in concediu medical. Dintre acestia, trei fac cate 45 de examinari practice, de luni pana vineri. Restul suntem impartiti cate unul la inmatriculari autovehicule, la eliberari permise si la supravegherea in sala la proba teoretica de obtinere a permisului, iar doi salariati, din care unul cu probleme medicale, se ocupa de implementarea tuturor datelor in sistem”, sustine seful SPCRPCIA, Dumitru Tabacaru.

Prefectura Vaslui a inaintat mai multe rapoarte catre Ministerul Afacerilor Interne prin care a solicitat suplimentarea numarului de angajati de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Autovehiculelor Vaslui, insa fara a primi un raspuns pozitiv.

Citeşte şi Situaţie disperată pentru cei care vor permis auto. Candidaţii aşteaptă cu lunile pentru a da proba practică