Programul Bucharest Christmas Market din acest weekend

Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Capitalei, își așteaptă și în acest weekend vizitatorii cu un program special, pe placul tuturor, indiferent de vârstă.

12 dec. 2014, 19:31
Programul Bucharest Christmas Market din acest weekend

100 de casute de poveste

O sută de căsuțe de poveste vor fi deschise și weekend-ul acesta în cele două locații, între orele 10:00 – 22:00, completând un decor ce transformă centrul Bucureștiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de iarnă. Vizitatorii pot achiziționa obiecte tradiționale românești, icoane și pânzeturi brodate, ceramică pictată, costume și măști tradiționale, jucării din obiecte din lemn, instrumente muzicale, decorațiuni pictate manual, și multe alte produse specifice acestei perioade.

De asemenea, iubitorii bucătăriei românești se pot delecta cu produse tradiționale, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi, acum când Crăciunul se apropie cu pași repezi.

Surprize pentru copii

Surprizele pentru cei mici nu întârzie să apară: week-end-ul acesta, pe 13 decembrie 2014, Moșul vine de la Polul Nord pentru a-i întâlni pe copiii cuminți și a le citi scrisorile. Acesta va fi prezent la Casa lui Moș Crăciun din Piața Universității, sâmbătă și duminică, între orele 11:00 – 20:00. Caruselul, însă, va fi deschis între orele 11:00 – 22:00, iar cei mici se vor putea bucura, astfel, până târziu de fiecare plimbare pe căluți sau alte personaje de poveste.

CITEŞTE ŞI Evenimente de neratat în perioada 12-14 decembrie

Folclor si colindatori in Piata Universitatii

În cadrul Bucharest Christmas Market din Piața Universității, începând cu ora 18:30, vor avea loc weekendul acesta o serie de spectacole ce reunesc pe aceeași scenă grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri și ansambluri folclorice, astfel: sâmbătă, 13 decembrie, ne întâlnim cu „Urșii din Comănești”, Ansamblul „Baladele Deltei”, Grupul de colindători „Dor Transilvan”, Orchestra „Valahia” (dirijor maestrul Marius Zorilă cu Nicuşor Iordan, Andreea Haisan, Paul Ananie, Letiţia Boroi, Andreea Feraru, Narcisa Băleanu, Ionela Toma, Ilie Caraş, Narenji Sirin şi Gabriel Dumitru), iar duminică, 14 decembrie, ne bucurăm de spectacolul oferit de Grupul de colindători „Hudeşteanca”, Ansamblul „Carpaţi”, Corul bărbătesc din Finteușu Mare, Ansamblul folcloric „Baltagul”.

Daruieste, fii mai bun!Si tu poti fi Mos Craciun…..

In cadrul Targului, anul acesta Campania „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun” organizata de Primaria Municipiului Bucuresti prin creart, se desfasoara in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor Romania.
Municipalitatea a pus la dispozitia Asociatiei SOS Satele Copiilor o casuta la targul de la Universitate, unde vizitatorii pot sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii o familie unde aceștia cresc, se dezvoltă și se bucură de clipele frumoase ale copilariei.

Astfel, Municipalitatea, impreuna cu partenerii sai, a editat o carte cu povesti pentru copii, „Vraja, vis, Valentina si-un dichis”, care poate fi achizitionata de la casuta SOS Satele Copiilor din cadrul Targului zilnic, intre orele 11:00 – 20:00.Toate incasarile rezultate din achizitionarea volumului vor fi donate asociatiei SOS Satele Copiilor, astfel incat 240 de copii si tineri sa se bucure de Sarbatori de Iarna in familiile SOS.

Tot la casuta SOS este amplasat „un bradut al dorintelor” impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc.Vizitatorii care vor sa se implice, pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania.

Totodata, vizitatorii pot face donații de cărți și jucării, zilnic, până pe 24 decembrie 2014, la Casa lui Moș Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.