Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Fonduri pentru regiunea centru s-au epuizat în trei minute

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a avut un real succes. Românii s-au înghesuit și de data aceasta să depună dosarele pentru a putea monta panouri fotovoltaice. Fondurile pentru regiunea centru s-au epuizat în trei minute.

24 mai 2023, 11:06
Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Fonduri pentru regiunea centru s-au epuizat în trei minute
O nouă taxă pentru români

Miercuri, la ora 10.00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Bugetul de 245.060.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.253 de persoane fizice, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

”Alte 12.253 de case unifamiliale vor putea fi dotate cu panouri solare, de data aceasta în Regiunea Centru. În a doua rundă de înscrieri în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, care a început în această dimineaţă, s-a consumat întregul buget de înscrieri în 3 minute. În Regiunea Centru, am alocat aproape 250 de milioane de lei pentru a ajuta familiile să îşi reducă facturile şi să utilizeze energie verde”, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Citește și: Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul pentru regiunea București – Ilfov s-a epuizat în 9 minute

Potrivit acestuia, sistemul informatic a făcut faţă şi de această dată cererii uriaşe.

”Felicitări colegilor, mulţumiri STS! Săptămâna viitoare va fi rândul judeţelor din Moldova, mai exact Regiunea Nord Est, iar apoi, în a doua săptămână a lunii iunie işi vor putea înregistra cererile locuitorii din Regiunea Nord Vest”, a mai transmis ministrul.

Citește și: Programul Casa Verde Fotovoltaice demarează pe 19 mai. Cum poţi să obţii 20.000 de lei de la stat şi să scapi şi de plata facturilor

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua conform următorului calendar: