Programul „Înscrieri timpurii” poate creşte numărul turiştilor din R.Moldova pe litoral la 7.000

Numărul turiştilor moldoveni care îşi petrec vacanţa pe litoralul românesc va creşte de la sub 2.000 la peste 7.000 de persoane în această vară, după ce programul "Înscrieri timpurii" al turoperatorilor români este valabil, din acest an, şi pentru Republica Moldova.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 21:15
Programul „Înscrieri timpurii” poate creşte numărul turiştilor din R.Moldova pe litoral la 7.000

„Toate tarifele pentru turiştii români, practicate de agenţiile şi hotelurile româneşti, toate promoţiile şi programele de reduceri, inclusiv cele de înscrieri timpurii, vor fi accesibile din acest an şi pentru turiştii din Republica Moldova”, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin.

Prin programul „Înscrieri timpurii”, turiştii care vor să meargă în vacanţe în ţară în perioada mai-septembrie, dar pe care le achită integral în lunile februarie şi martie, beneficiază de reduceri de până la 30% din partea agenţiilor de turism.

Anul trecut au ajuns în vacanţe în România circa 20.000 de turişti moldoveni, dintre care 15.000 doar în perioada 2-15 ianuarie, când moldovenii au sărbătorit Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi, a spus Sevastian Botnari, preşedintele ANAT Republica Moldova.

Dintre aceştia, mai puţin de 2.000 au mers pe litoral.

„România a fost atractivă pentru turiştii moldoveni până prin anul 2000, când aceştia au început să descopere alte destinaţii, cu infrastructură mai bună. Anul trecut, de exemplu, în Bulgaria au mers circa 40.000 de turişti moldoveni, majoritatea dintre ei alegând destinaţia litoral”, a spus Botnari.

El a precizat că Bulgaria oferă de mulţi ani pachete de tip „înscrieri timpurii” pentru turiştii moldoveni şi că îşi face multă reclamă pe piaţă.

„O influenţă negativă asupra fluxului de turişti spre România a avut-o şi închiderea, în urmă cu câţiva ani, a biroului de turism al României la Chişinău. Dar odată cu programul de înscrieri timpurii pentru România, estimăm că numărul de turişti moldoveni pe litoral va creşte şi va depăşi în acest an 7.000”, a afirmat şeful asociaţiei agenţiilor din Republica Moldova.

Acesta a mai spus că în perioada 2-15 ianuarie 2012, staţiunile montane din România au fost vizitate de 17.000 de turişti moldoveni, care au cheltuit în medie 200 de euro pe pachetul turistic şi pe masă, distracţie şi suveniruri.