Programul Metrorex și STB de Paști. În ce interval vor putea circula bucureștenii cu transportul în comun

Metrorex a anunţat joi programul circulaţiei trenurilor de metrou în perioada sărbătorilor pascale, începând cu Vinerea Mare.

13 apr. 2023, 10:44
Programul Metrorex și STB de Paști. În ce interval vor putea circula bucureștenii cu transportul în comun

”În zilele de 14, 15, 16 şi 17 aprilie 2023, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele, conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale”, a transmis, joi, Metrorex, într-un comunicat de presă.

Compania precizează că, în noaptea de Înviere, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de circa 20 minute”.

Sursa citată a precizat că accesul în metrou cu foc deschis – lumânări aprinse, candele aprinse – este strict interzis pentru evitarea oricăror evenimente nedorite.

Și Societatea de Transport București a anunțat cum se va desfășura transportul în comun în București pe durata Sărbătorilor de Paști.

Citește și: Denia celor 12 Evanghelii din Joia Mare. Obiceiul celor 12 noduri care te ajută să scapi de necazuri sau să-ţi găseşti sufletul pereche

Potrivit STB, vineri, 14 aprilie, și luni, 17 aprilie, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București vor circula după un program de duminică.

Totodată, în noaptea de Înviere, 15 spre 16 aprilie, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 783, conform programului obișnuit.

De asemenea, STB va menține în circulație tramvaiele liniei 41 până la ora 3.00, cu intervale de 20 de minute. Programele de circulație pentru fiecare linie de transport vor putea fi accesate la acest link: https://stbsa.ro/ora_statii.

Citește și: Cele mai bune trucuri pentru vopsitul ouălor de Paște! Moduri prin care poți să fii extrem de creativ