Programul Parlamentului, dat peste cap de zăpezi

Şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care trebuiau să se desfăşoare luni nu mai au loc, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile. În restul săptămânii, la Parlament se va lucra doar în comisiile de specialitate, datorită faptului că parlamentarii din teritoriu nu au reuşit să ajungă la Bucureşti.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 16:22
Programul Parlamentului, dat peste cap de zăpezi

Şedinţa de plen a Senatului, programată pentru luni, nu va mai avea loc, a decis Biroul Permanent al Camerei superioare a Parlamentului, în urma consultării cu liderii de grupuri.

„În urma consultării cu liderii de grupuri, pentru azi şi mâine s-a hotărât să se lucreze în comisii, iar miercuri şi joi în teritoriu. Săptămâna viitoare luni va avea loc şedinţa normală de plen. Marţi, miercuri, joi se va lucra în comisiile permanente, iar vineri în teritoriu”, a declarat vicepreşedintele Senatului Petru Filip, citat de Agerpres.

El a spus că motivul principal pentru amânarea şedinţei de plen ţine „în primul rând de condiţiile meteo nefavorabile”, dar şi de faptul că opoziţia nu se întoarce la lucrările Senatului şi nici în comisiile permanente.

Filip a menţionat că Biroul Permanent al Senatului a trimis pentru dezbaterea comisiilor permanente peste 100 de proiecte. Potrivit acestuia, în comisiile unde nu sunt majoritari senatorii Puterii proiectele de legi vor fi amânate. „Unde Senatul este prima Cameră sesizată există pericolul până la sfârşit să fie aprobat prin acceptare tacită. Acolo unde este Cameră decizională nu există termen de adoptare. Este neplăcut că unele proiecte de legi foarte importante nu vor putea să fie adoptate în plen neavând rapoartele comisiilor”, a explicat Petru Filip.

Şi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca şedinţa de plen de luni să nu mai aibă loc, din cauza faptului că parlamentarii nu au ajuns din teritoriu.

Deputaţii lucrează luni în comisii, începând cu ora 16,00 urmând ca marţi să aibă loc o şedinţă de plen, de la 10,00 la 12,00, în care vor avea loc doar dezbateri generale. Miercuri şi joi deputaţii vor lucra în comisii iar vineri vor avea activitate în teritoriu