Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin: 50.000 de lei de beneficiar pentru o afacere

Ministerul Economiei a lansat, marţi, prin Direcţia Generală Politici Antreprenoriale, aplicaţia de înscriere în programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii 2016. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2016 este de 500.000 lei. Prin acest program se finanţează implementarea celor mai bune planuri de afaceri depuse de femeile antreprenor. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile este de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) şi nu poate depăşi suma de 50.000 lei/beneficiar.

RomaniaTV.net
13 iul. 2016, 10:02
Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin: 50.000 de lei de beneficiar pentru o afacere

Obiectivul principal al schemei de minimis prevăzută în programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor este stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de femei, prin facilitarea accesului acestora la finanţare, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finanţare, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local. Acordarea ajutoarelor de minimis în cadrul programului se va face numai cu respectarea criteriilor privind ajutorul de minimis prevăzute de CE.

Citeşte şi Programul „România Start-Up Plus”. Cine vrea să intre în afaceri va primi 40.000 de euro, bani europeni nerambursabili

Schema de minimis urmăreşte îmbunătăţirea performanţelor economice ale întreprinderilor existente conduse de femei, stimularea auto-angajării şi creşterea numărului de femei întreprinzător în cadrul comunităţilor de afaceri, dezvoltarea capacităţii şi a spiritului antreprenorial în rândul femeilor, creşterea numărului de noi locuri de muncă create în cadrul structurilor economice private conduse de femei şi a beneficiilor aduse economiei naţionale.

Continuarea pe economica.net


loading...