PROGRAMUL RABLA 2015. De unde îţi poţi cumpăra maşina mult visată. Vezi cel mai apropiat dealer auto

PROGRAMUL RABLA 2015 a debutat luni, 27 aprilie. Persoanele interesate se pot înscrie în cadrul programului la un dealer autorizat, pentru a-şi rezerva tichetul de 6.500 de lei. Tichetul va fi folosit ca reducere din preţul unei maşini noi cumpărate. 

28 apr. 2015, 08:26
PROGRAMUL RABLA 2015. De unde îţi poţi cumpăra maşina mult visată. Vezi cel mai apropiat dealer auto

Persoanele interesate de cumpărarea unei maşini prin programul Rabla trebuie să se adreseze cu tichetul unui dealer autorizat de unde îşi poate alege maşina mult visată. Lista dealerilor înscrişi în programul Rabla acoperă toată ţara şi numără nu mai puţin de 104 firme. Lista integrală poate fi găsită pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu. De asemenea, LISTA DEALERILOR poate fi consultată şi AICI

 Citeşte şi RABLA 2015: Pentru ce maşină s-ar putea acorda un ecotichet de 6500 de euro

Fiecare persoană fizică din România care are rezidență pe teritoriul țării poate depune dosar la dealerii auto pentru achiziționarea unei mașini noi începând de azi (luni, n.r.) de la ora 14,00. Îmi doresc foarte mult ca și persoanele juridice să aplice pentru acest program, deoarece foarte multe dintre mașinile care circulă în România aparțin societăților comerciale’, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la sediul ministerului.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în cadrul Programului Rabla, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 de tichete pentru persoane juridice și instituții publice.

În urma sesiunii de depunere și validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor pentru Programul ‘Rabla 2015’ au fost validați peste 100 de dealeri auto.

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

Citeşte şi RABLA 2015: Tot ce trebuie să ştii despre PROGRAMUL RABLA

La achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menținută la 6.500 lei.

Ghidul de finanțare pentru Programul Rabla 2015 a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015.

 


loading...