Programul RABLA 2022. A început a doua etapă de înscrieri

Reprezentanţii Ministerului Mediului anunţă vineri că a început o nouă sesiune Rabla Clasic şi Rabla Plus. Românii care vor să-şi cumpere o nouă maşină cu bani de la stat se pot înscrie până la data de 31 mai.

13 mai 2022, 14:18
Programul RABLA 2022. A început a doua etapă de înscrieri

Programul RABLA 2022. Vineri s-a dat startul unei noi sesiune Rabla Clasic şi Rabla Plus. În cadrul Programului Rabla Clasic, prima de casare este de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate.

Programul RABLA 2022.Veşti bune pentru românii care vor să-şi cumpere maşină nouă

Citeşte şi Începe RABLA 2. Emil Boc anunţă că programul prin care statul şi primăriile vor susţine casarea maşinilor vechi intră în vigoare de la 1 iulie

Reprezentanţii Ministerului Mediului informează că în cadrul programului Rabla Clasic, pe lângă prima de casare se mai poate adăuga:

un ecobonus de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP

un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC

un ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid 

un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Conform Ministerului Mediului, pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat se acordă o primă de casare de 6.000 lei, la care se pot adauga un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou motocicletă al cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO2/km în sistem WMTC şi un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

În cadrul Programului Rabla Plus, cuantumul finanţării este de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen şi 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat.

De asemenea, finanţarea este de 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau un autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen şi 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate, scrie Mediafax.

Pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani şi care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adăugă un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul.

De asemenea, ecotichetul pentru achiziţionarea unei motociclete electrice este 26.000 lei, la care se poate adăuga un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Persoanele interesate să-şi achiziţioneze un autovehicul mai prietenos cu mediul înconjurător se pot înscrie în program până pe 31 mai 2022.

Citeşte şi Rabla pentru electrocasnice va începe în 17 iunie. Schimbări importante pentru românii care vor vouchere


loading...
Partenerii noștri