Prohibiţia la pescuit va ţine cont de dezlegarea la peşte din postul Paştelui

Prohibiţia pescuitului în Delta Dunării va începe anul viitor cu o săptămână mai devreme decât anul acesta, potrivit propunerii ordinului de prohibiţie care va fi făcut public miercuri de pescari şi asociaţiile de pescari din Rezervaţie. Totuși, ordinul ține cont de dezlegările la pește din postul paștelui.

03 dec. 2019, 17:07
Prohibiţia la pescuit va ţine cont de dezlegarea la peşte din postul Paştelui

Cătălin Ţibuleac, guvernatorul Deltei, a prezentat deja ordinul pescarilor din Constanţa şi a precizat că propunerea de act normativ permite pescuitul scrumbiei în perioada Floriilor şi de Paşti.

„Perioada de prohibiţie a pescuitului va începe cu o săptămână mai devreme decât în acest an, înainte de Florii la toate categoriile de peşte şi va dura până la începutul lunii iunie, cu menţiunea că în perioada Floriilor şi de Paşti va fi liber la pescuitul scrumbiei pentru ca populaţia să poată respecta tradiţiile gastronomice legate de sărbătorile religioase”, a declarat guvernatorul Ţibuleac, potrivit Agerpres.

El a mai spus că în această perioadă Institutul de Cercetare pentru Ecologie din Galaţi este în plin proces de evaluare a cotelor de pescuit admise în 2020 pentru pescarii sportivi, comerciali şi pentru pescuitul familial din Deltă.

„Ordinul de prohibiţie va stabili cotele de pescuit, zonele, dar şi numărul uneltelor. Sunt lucruri care trebuie discutate în primul rând cu pescarii pentru a avea un ordin de prohibiţie acceptat de toată lumea”, a precizat guvernatorul Deltei.