Proiect adoptat de Camera Deputaţilor: Judecătorii CCR nu pot fi membri ai unui partid în ultimii 9 ani anterior numirii în funcţie

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, iniţiată de un grup de parlamentari USR, a fost adoptată tacit luni de Cameră.

RomaniaTV.net
05 feb. 2018, 16:19
Proiect adoptat de Camera Deputaţilor: Judecătorii CCR nu pot fi membri ai unui partid în ultimii 9 ani anterior numirii în funcţie

Propunerea are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, în sensul prevederii exprese a obligativităţii publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a opiniei separate sau, după caz, a opiniei concurente, „împreună cu decizia, în forma prezentată de judecătorul care a formulat-o”.

Totodată, se are în vedere introducerea unei condiţii suplimentare pentru accederea în funcţia de judecător
constituţional – să nu fi fost membru într-un partid politic în ultimii 9 ani anterior numirii în funcţie.

Deputaţii Comisiei juridice au dat raport de respingere, dar, întrucât termenul de dezbatere şi adoptare a fost depăşit, propunerea a fost adoptată tacit, Camera Deputaţilor fiind primul for sesizat în acest caz.

 


loading...
Partenerii noștri