PROIECT de 200 de milioane de euro adresat elevilor şi studenţilor din medii defavorizate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că Guvernul a aprobat un împrumut în valoare de 200 de milioane de euro pe care România l-a contractat de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finanțarea unui proiect care se va adresa în special elevilor și studenților proveniți din medii defavorizate.

24 iun. 2015, 12:46
PROIECT de 200 de milioane de euro adresat elevilor şi studenţilor din medii defavorizate

A fost aprobat proiectul de lege de ratificare a acordului semnat pe 17 aprilie la Washington pentru un proiect în sumă de 200 de milioane de euro ce face parte din programul guvernamental ‘Sprijin pentru bacalaureat, acces la facultate’. Este un prim proiect în valoare de 200 de milioane de euro care se va adresa îndeosebi elevilor și studenților proveniți din medii defavorizate. Este un proiect care se va derula pe următorii șapte ani. Sunt o serie de măsuri specifice destinate în special reducerii abandonului școlar la nivel de învățământ preuniversitar, dar și în primii ani de facultate și susținerii elevilor și studenților proveniți din medii defavorizate„, a declarat Cîmpeanu, la finalul ședinței de guvern, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, măsurile înscrise în acest proiect se încadrează în trei categorii, prima fiind cea a măsurilor sistemice.

A doua categorie, măsuri directe la nivelul unităților școlare, care pot fi de consiliere, de promovare a ofertei educaționale. De asemenea, sunt măsuri, într-o anumită limită bugetară, de intervenție directă în școli pentru asigurarea infrastructurii care să permită îndeplinirea obiectivelor„, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Demnitarul a adăugat că același tip de măsuri sunt gândite și pentru învățământul universitar, precizând că există, totodată, și măsuri care să facă legătura între învățământul preuniversitar și cel universitar.

Întrebat dacă proiectul include și acordarea de burse sau alte stimulente stimulente materiale, Cîmpeanu a răspuns că sunt prevăzute și astfel de lucruri.


loading...