Proiect de lege: Evazioniştii ar putea scăpa de închisoare dacă dau banii înapoi

Publicat: Joi, 21 Decembrie 2017 13:22 // Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2017 13:22 // Sursa: romaniatv.net

Evazioniștii condamnați la închisoare între doi și 15 ani, ar urma să scape de executarea pedepsei dacă achită integral prejudiciul sau își iau angajamentul de a acoperi prejudiciul într-o anumită perioadă, potrivit unui proiect de lege înregistrat recent în Parlament.

Documentul ar urma să modifice Legea evaziunii fiscale și să aducă statului, potrivit inițiatorilor, un dublu câștig: atât recuperarea rapidă a prejudiciilor, cât și scutirea cheltuielilor cu detenția condamnaților, scrie avocatnet.ro. 

Anularea pedepsei cu închisoarea pentru fapte grave de evaziune fiscală este inclusă într-o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, document înregistrat recent la Senat de mai mulți deputați PSD. 

Potrivit proiectului de act normativ, care are nevoie de aprobarea Parlamentului și promulgarea prin decret prezidențial pentru a se aplica, faptele de evaziune fiscală pentru care se acordă pedepse cu închisoare între doi și 15 ani, cu posibilitatea majorării, vor fi anulate, atât timp cât în cursul urmării penale se va achita integral prejudiciul creat.

În motivarea demersului lor, inițiatorii proiectului amintesc de starea sistemului judiciar în ceea ce privește condițiile de detenție și gradul de aglomerare din penitenciare, cât și de numeroasele cauze în care România a fost condamnată de instanțele internaționale pentru aceste condiții.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H