PROIECT de LEGE: Maşinile ar putea fi ridicate doar dacă blochează circulaţia

Printr-un nou proiect de lege se vrea ca maşinile să fie ridicate numai ca măsură excepţională. Astfel, maşinile parcate neregulamentar vor putea fi săltate doar dacă blochează circulaţia, altfel şoferul primeşte doar amendă, informează România TV. Mai mult, banii obţinuţi din ridicări vor merge la primării pentru investiţii în locuri de parcare, şi nu la firmele private, cum se întâmplă acum.

19 ian. 2015, 11:45
PROIECT de LEGE: Maşinile ar putea fi ridicate doar dacă blochează circulaţia

De anul acesta, maşinile românilor ar putea fi ridicate doar în cazul în care blochează circulaţia, obstrucţionează traficul sau blochează intrarea în instituţiile publice, potrivit unui nou proiect de lege aflat în dezbatere publică la Senat.

Mai mult, în momentul în care sunt ridicate masinile, sumele care le sunt cerute şoferilor după nu vor mai ajunge în buzunarele firmelor private, ci în bugetul primăriilor, iar aceşti bani vor fi investiţi în parcări sau chiar în utilaje de ridicare a maşinilor.

Totodată, dacă după şase luni de zile nu revendică nimeni o maşină care a fost ridicată, proprietarul este atenţionat de faptul că maşina va putea fi vândută.

Citeşte şi Interlopii, mână în mână cu politicienii în reţeaua ridicărilor de maşini