Proiect de lege pentru protejarea copiilor de mediul online nociv. Senatoarea liberală Nicoleta Pauliuc propune limitarea accesului copiilor de până în 16 ani pe reţelele sociale

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a prezentat un proiect de lege care crește protecția copiilor în mediul online, și care va a oferi mai multă putere părinților prin introducerea obligativității acordului parental explicit. Până la vârsta de 16 ani, minorii din România nu vor mai avea acces pe rețele sociale în lipsa acordului părinților. Platformele urmează să-și adapteze serviciile la noile reglementări.
Mircea Filipescu
07 sept. 2023, 17:22
Proiect de lege pentru protejarea copiilor de mediul online nociv. Senatoarea liberală Nicoleta Pauliuc propune limitarea accesului copiilor de până în 16 ani pe reţelele sociale

Nicoleta Pauliuc a lansat în dezbatere acest proiect la Școala de Vară a Organizației Femeilor Liberale care își va asuma inițiativa și va demara o largă dezbatere pe seama acesteia.

Președinta OFL a prezentat trei probleme majore ale societății moderne care își vor găsi rezolvarea în urma acestei legi.

Efectele psihologice și neurologice nocive pe care supraexpunerea la ecrane și dependența de online le generează în rândul copiilor, mai ales a celor cu vârste fragede.

Adicția față de mediul online reprezintă boala noului secol.

De asemenea, unele platforme sociale s-au transformat nu numai în locuri în care există un conținut video nepotrivit, ci unde se desfășoară activități infracționale grave cărora copiii le cad pradă. Sunt foarte mulţi care îşi procură drogurile prin intermediul unor tipuri de social media, la fel cum acolo se întâmplă adesea să acţioneze grupuri de trafic de carne vie.

Citeşte şi: Declaraţia Comună a şefilor de stat prezenţi la cel de-al VIII-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări: „Recunoaştem angajamentul şi eforturile substanţiale ale Ucrainei şi Republicii Moldova de a îndeplini condişiile necesare în procesul de aderare la UE”

La fel cum cea mai mare parte a bullying-ului se desfăşoară online.

Avem cazuri de şantaj şi de pedofilie sau pornografie infantilă. Mai mult, din dorința de validare socială, mulți tineri fac lucruri periculoase și ilegale pentru a fi apreciați. Așa cum criminalul de la 2 Mai se laudă în online cu drogurile, există și șoferi teribiliști care merg prin oraș cu sute de kilometri la oră.

„În SUA, există în Senat o inițiativă bipartizană pe aceleași coordonate. Sunt state în SUA în care anumite platforme sociale sunt de-a dreptul închise în perioada din zi în care sunt deschise școlile”, precizează Nicoleta Pauliuc.

„Proiectul va fi asumat de Organizaţia Femeilor Liberale. Sunt convinsă că va exista un consens politic, pentru că ne interesează viitorul copiilor noştri pe care îi dorim sănătoşi şi echilibraţi intelectual, fizic şi emoţional atunci când ajung la vârsta maturităţii”, adaugă senatoarea.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, față în față cu liderii lumii la București în plin scandal cu drone: „Una dintre lecțiile războiului e că interdependența economică poate fi instrumentalizată periculos împotriva noastră”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!