Proiect de lege. Românii ar putea primi până la 1000 de lei pentru a-şi cumpăra o maşină nouă

Partidul Social Democrat a depus în Parlament un proiect de lege pentru relansarea industriei auto şi vizează inclusiv zona de electrocasnice. Potrivit acestuia, românii ar putea primi până la 1000 de lei pentru a achiziţiona o maşină nouă, fabricată în România. 

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 19:21
Proiect de lege. Românii ar putea primi până la 1000 de lei pentru a-şi cumpăra o maşină nouă

Proiectul de lege prevede dublarea până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, iar beneficiarii urmează să primească și o bonificație suplimentară de 1000 de lei, dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.

Senatorul Radu Oprea susține că o astfel de lege este necesară în condițiile în care cifrele Asociației Constructorilor de Automobile arată o scădere cu 30% a cifrei de afaceri.

„Industria auto din România este cea mai importantă ramură industrială, ponderea fiind de 14% din PIB și 28% din exporturi. 185.000 de angajați sunt în această industrie și în companiile care produc componente. Suntem pe locul 4 în Europa”, a spus Oprea.

În ceea ce privește industria de produse electrocasnice, senatorul social-democrat a spus că sunt 11 fabrici de componente diverse în România.


loading...