Proiect ISRAELIAN inedit: Ce vor evreii să trimită pe Lună

Proiectul israelian "Torah on the Moon" vizează trimiterea unui sul de Tora pe Lună, prima din trei scrieri sfinte pe care echipa care lucrează la acest proiect doreşte să le trimită la suprafaţa satelitului natural al Pământului. Pe Lună există deja o Biblie, lăsată de astronautul David Scott, comandantul misiunii Apollo 15.

27 mai 2014, 10:10
Proiect ISRAELIAN inedit: Ce vor evreii să trimită pe Lună

După acest sul de Tora scris de mână, pe suprafaţa Lunii ar putea ajunge copii ale Vedelor, o culegere de texte originare din India, cele mai vechi scripturi ale hinduismului şi ale textelor I Ching, o colecţie de sfaturi înţelepte, practice, constituind cel mai vechi text clasic chinezesc – se mai numeşte şi Yijing, potrivit Agerpres.

Citeşte şi HOROSCOP: Cum te influenţează Soarele şi Luna în funcţie de zodie

Aceste trei texte reprezintă unele dintre cele mai vechi documente din istorie, fiind scrise acum peste 3.000 de ani. Importanţa lor este uriaşă pentru miliarde de oameni„, susţine iniţiatorul acestui proiect, Paul Aouizerate. El încearcă să strângă între 12 şi 15 milioane de euro pentru finanţarea proiectului.

În prezent echipa „Torah on the Moon” caută să formeze un parteneriat cu una dintre echipele participante la concursul „Google Lunar X Prize” – o competiţie care oferă un premiu de 30 de milioane pentru o echipă care va reuşi să aselenizeze cu succes un robot de concepţie proprie. Conform The Verge, echipa care şi-a propus să trimită pe Lună un sul de Tora ar fi contactat deja în acest sens grupul Barcelona Moon Team, înscris în competiţia „Google Lunar X Prize”.

Citeşte şi Ce s-ar întâmpla dacă Luna ar orbita Pământul la o distanţă mult mai mică VIDEO

În urmă cu două săptămâni, producătorul farmaceutic nipon Otsuka a anunţat că va colabora cu o altă echipă participantă la acest concurs pentru plasarea pe Lună a unei doze de Pocari Sweat, o băutură răcoritoare cu electroliţi.

Între timp, conform New Scientist, divizia olandeză de inginerie din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) a confirmat faptul că urmează să testeze o capsulă specială în care va fi închis sulul de Tora, pentru protecţie pe Lună. Această capsulă urmează să protejeze sulul de Tora de radiaţii şi de variaţiile extreme de temperatură timp de cel puţin 10.000 de ani.