Proiect legislativ al PNL: pensionarii care primesc pensia pe card vor fi anunţaţi prin e-mail

Pensionarii care își primesc pensiile pe card bancare vor fi înștiințați în legătură cu acest lucru printr-un e-mail, prevede un proiect legislativ propus de doi parlamentari PNL.

23 iun. 2021, 11:04
Proiect legislativ al PNL: pensionarii care primesc pensia pe card vor fi anunţaţi prin e-mail

Un proiect legislativ care modifică și completează Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat în Senat ca primă cameră decizională. Actul normativ, inițiat de deputații liberali, aduce completări legii pensiilor. Noua reglementare introduce posibilitatea transmiterii, de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere, în format electronic, pe e-mail, a documentului care face dovada plăţii veniturilor. Acest lucru este valabil pentru pensionarii care au optat pentru plata în cont curent sau cont de card.

Documentul de informare cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card, potrivit unui amendament admis.

„Este o iniţiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică. Este vorba despre informarea celor care primesc pe card. Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informaţii, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-şi ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit.

Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligaţi să le trimită şi în format electronic. Poate începem să extindem astfel de iniţiative şi în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informaţi la timp”, a precizat, în plen, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Virgil Guran.

USR-PLUS salută inițiativa notificărilor prin e-mail

Inițiativa liberalilor a fost salutată de senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie care a menționat că reprezintă o „construcţie” către obiectivele coaliţiei de guvernare. Este vorba despre debirocratizarea şi eficientizarea statului.

„O propunere absolut admirabilă. Pentru a fi puţin mai specifici, în momentul de faţă, poştaşii României se duc să dea un talon de pensie mov chiar şi celor cărora nu li se mai dă pensia în numerar, ci doar prin transfer bancar sau depunere într-un cont. Este spre binele tuturor, inclusiv al pensionarilor, să nu-i mai ţină pe drumuri nici pe poştaşi şi nici să nu mai aştepte prin alte mijloace un document care poate fi trimis celor care au, simplu, prin e-mail” a subliniat Ștefan Pălărie, conform Evz.

În acest caz, Senatul este prima Camera sesizată, urmând ca proiectul adoptat să ajungă pentru dezbatere și vot în Camera Deputaților.

Citeşte şi: Poliţia a descins la 44 de adrese, din Bucureşti şi alte 5 judeţe, într-un caz de fraudă cu indemnizaţii în timpul pandemiei


loading...
Partenerii noștri