Proiect-mamut lângă Predeal! Cum va arăta sensul giratoriu suspendat de pe DN1 pentru fluidizarea traficului! 26 de milioane de euro va costa, dar va arăta SF!

Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat indicatorii pentru un pasaj rutier care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A, a anunțat vineri secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

14 ian. 2022, 20:53
Proiect-mamut lângă Predeal! Cum va arăta sensul giratoriu suspendat de pe DN1 pentru fluidizarea traficului! 26 de milioane de euro va costa, dar va arăta SF!

Sens giratoriu suspendat pe DN 1. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, poziționat deasupra intersecției existente, a precizat acesta. Accesul în sensul giratoriu se va face din patru părţi.

Din sensul giratoriu intră/se desprind patru rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a explicat Scrioșteanu pe Facebook.

Citeste si Război între miniştrii Transporturilor, pe răbdarea românilor. Sorin Grindeanu îl acuză pe Cătălin Drulă că aude selectiv şi „se face că nu ştie”

Cât va costa imrpesionantul sens giratoriu suspendat de pe DN 1

Oficialul a explicat, totodată, că sensul giratoriu va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe șase pile, dispuse radial. Cele șase deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton.

Circulația în giratoriu se va desfășura pe două benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Citeste si Programul guvernului Ciucă pe Transporturi: 13.000 de km de drumuri modernizate, finalizarea autostrăzilor în lucru, metrou în Cluj şi trenuri de mare viteză

Pasajul rutier costă aproximativ 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, şi va fi gata în 30 de luni. Obiectivul este finanţat atât din fonduri externe nera,bursabile, cât şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.


loading...