Proiect pentru schimbarea legii privind indemnizaţia pentru creşterea copilului. Ce modificări pregăteşte Liviu Dragnea

Publicat: Marţi, 14 Mai 2019 15:14 // Actualizat: Marţi, 14 Mai 2019 15:14 // Sursa: romaniatv.net

După ce Mirela Vaida Boureanu s-a plâns că este nevoită să crească trei copii doar dintr-o indemnizație de creștere a celui mai mic, Liviu Dragnea a declarat că a depus în Parlament un proiect de lege prin care mamele pot desfășura și alte activități fără a pierde banii de la stat.

"Săptămâna trecută am primit un mesaj care îmi semnala faptul că actualele reglementări legislative nu permit mămicilor să aibă alte venituri decât cele din indemnizația de creștere a copilului. După ce am verificat și am constatat că există această piedică, am rugat-o pe Olguța Vasilescu să semneze alături de mine rapid inițiativa de modificare a acestei legi.

Astăzi am depus la Parlament și acest proiect care permite mămicilor aflate în concediu de maternitate să aibă și venituri din activități independente sau drepturi de autor. Mulțumesc celor care ne-au atras atenția ca să putem interveni rapid și să îndreptăm situația. Nimeni nu este perfect, noi așa am gândit legea, am dublat alocațiile pentru copii, dar asta ne-a scăpat.

Proiectul de lege va fi dezbătut în procedură de urgență în această sesiune. Sper ca de data aceasta PNL și Iohannis să nu aplice blocajul cu care ne-au obișnuit în ultimii doi ani, atacând orice proiect al nostru la CCR", a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe contul său de Facebook.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 23:51
Răspunde | Votează email 0 email
dan
actualele reglementari nu permit unuia din parintii unui copil cu handicap accentuat sau grav sa stea in concediu de ingrijire copil decat pana la varsta de 7 ani si primind o indemnizatie de numai 1250 lei/luna si nu s- a mai sesizat nimeni...niciun parlamentar, vedeta sau mass media....poate o fi acum momentul sa se faca ceva in privinta acestor aspecte ...o modificare legislativa sau o completare a proiectului depus la parlament
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H