Proiect privind realizarea monumentului Nelson Mandela, aprobat de CGMB

Publicat: Joi, 26 Iulie 2018 15:20 // Actualizat: Joi, 26 Iulie 2018 15:20 // Sursa: romaniatv.net

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat în şedinţa de joi un proiect privind realizarea obiectivului de investiţii statuie/ ansamblu monumental Nelson Mandela.

Amplasarea monumentului se va realiza în str. Ştirbei Vodă nr. 26 - 28 - prevede proiectul, adoptat cu 31 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi 13 abţineri.

Monumentul urmează să fie realizat în urma organizării unui concurs de soluţii de către Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

În expunerea de motive se menţionează că Africa de Sud marchează în acest an, în luna iulie, centenarul naşterii lui Nelson Mandela, prilej cu care Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic îşi propune să organizeze un concurs de soluţii de lucrări de artă monumentală şi de urbanism "prin care să personalizeze figura revoluţionară a lui Nelson Mandela".

Nelson Mandela (n. 18 iulie 1918 - d. 5 decembrie 2013) a fost preşedinte al Africii de Sud între anii 1994 - 1999.

"Adversar al apartheidului, Mandela a fost primul preşedinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ şi cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a axat pe dezmembrarea moştenirii apartheidului, prin combaterea rasismului instituţionalizat, a sărăciei şi a inegalităţii şi promovarea reconcilierii rasiale", se arată în acelaşi document.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
monument Nelson Mandela proiect
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H