Ce SOLUŢII au găsit autorităţile pentru traficul aglomerat de pe Valea Prahovei

Fluenţa traficului de pe DN 1, în zona Valea Prahovei va fi rezolvată, până în 2015, prin construirea mai multor sensuri giratorii, pasarele pietonale şi montarea de separatoare de sens.

01 feb. 2013, 10:17
Ce SOLUŢII au găsit autorităţile pentru traficul aglomerat de pe Valea Prahovei

Reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Prahova, dar şi primari de pe Valea Prahovei s-au întâlnit joi, la Ploieşti, pentru a propune soluţii pe termen scurt şi mediu pentru creşterea fluenţei traficului de pe DN 1, zona staţiunilor montane, scrie adevarul.ro.

Autorităţile vor să facă sensuri giratorii în Cornu, Comarnic, Sinaia (cartierul Platoul Izvor), la ieşirea din Sinaia intersecţie cu Buşteni, şi în Azuga.

De asemenea, se doreşte la trecerea de pietoni din centrul oraşului Comarnic să se contruiască o pasarelă de supratraversare cu scări rulante şi acoperiş, iar în intersecţia DN 1 cu strada Republicii – spre centrul oraşului Sinaia, se vrea o pasarelă peste DN 1 pentru maşini.

În Buşteni, autorităţile vor două paralele pietonale cu scări sau lift, la trecerile de pietoni, iar în oraş va fi amenajată o bandă de mers, care poate fi folosită pe ambele sensuri în situaţii de ambutaiaje.

Mircea Roşca, deputatul de Valea Prahovei, a declarat că până la 1 mai 2013 se va amenaja sensul giratoriu la intrarea în Comarnic, deocamdată din bidoane de plastic. Restul lucrărilor vor fi realizate în 2013-1014, până la începutul lui 2015.