Proiectil neexplodat, descoperit în cartierul Militari din Capitală

Un proiectil neexplodat a fost descoperit de muncitorii Apa Nova în timpul unor lucrări în cartierul Militari, fiind alertate autorităţile. Echipajele de pirotehnişti de la Unitatea Specială de Intervenţie din Ciolpani s-au deplasat la faţa locului şi au ridicat proiectilul.

RomaniaTV.net
10 apr. 2018, 11:42
Proiectil neexplodat, descoperit în cartierul Militari din Capitală

Prin apel 112 a fost sesizat faptul că într-o zona din Sectorul 6, unde se efectueaza lucrări a fost găsit un obiect metalic ce pare a fi un obuz, transmite Poliţia Capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 21 care au securizat zona, urmând ca specialiştii de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani să ridice obuzul.

Purtătorul de cuvânt al Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă – Ciolpani, Lucian Apostol, a declarat pentru News.ro că proiectilul a fost depozitat într-o cutie specială pentru a fi transportat la Ciolpani, unde va fi distrus.

Apostol a precizat că proiectul explozibil are calibrul de 152 de milimetri şi o rază de acţiune de cinci sute de metri, fiind, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial.

Potrivit lui Apostol, ISU a verificat întreaga zonă şi nu au mai fost găsite astfel de obiecte.