Proiectoarele 3D sunt la mare căutare în România. Vânzările BenQ au crescut cu 35%

BenQ , unul dintre cei mai mari producători de echipamente electronice , a înregistrat anul trecut pentru piaţa românească o creştere de 35% a vânzărilor de proiectoare faţă de 2010, iar proiectoarele 3D au reprezentat două treimi din volumul comercializat.

01 feb. 2012, 09:15
Proiectoarele 3D sunt la mare căutare în România. Vânzările BenQ au crescut cu 35%

Potrivit datelor publicate de compania de analiză Future Source Consulting,  această evoluţie plasează din nou BenQ pe prima poziţie în piaţa de profil din România, mai arată studiul citat.

Astfel, în 2011, BenQ şi-a crescut cota de piaţă la 40.2%, faţă de 38.1% în 2010. BenQ s-a impus ca lider în segmentul instituţional şi pe cel al corporaţiilor, cu o cotă de piaţă de 50%, respectiv de 34%.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-am avut din punct de vedere al vânzărilor de video-proiectoare în România. Am înregistrat o creştere mai mare decât cea a pieţei, obţinând astfel şi un avans al cotei de piaţă. BenQ a vândut anul trecut în România cât următoarele trei companii competitoare la un loc pe acest segment”, spune Dragoş Salamac, Team Leader BenQ pentru România.

Anul trecut a fost cu siguranţă cel al tehnologiei 3D. Astfel, 2011 a adus pentru BenQ o creştere de 191% a vânzărilor de proiectoare 3D comparativ cu anul anterior.

„BenQ deţine 68% din piaţa proiectoarelor 3D din România, un rezultat care arată disponibilitatea românilor către acest gen de produse”, spune Dragoş Salamac.

Pentru 2012, reprezentaţii BenQ estimează o creştere a pietei de video-proiectoare din România cu aproximativ 20% , creştere susţinută atât de achiziţiile făcute de companii, cât şi de cele ale clienţilor individuali.


loading...