Proiectul editorial Republica.ro a fost lansat. Printre colaboratori se numără Nae Caranfil şi Emil Hurezeanu

Jurnaliștii Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru au lansat luni proiectul editorial Republica.ro, "o platformă de conținut unică în România", informează un comunicat de presă.

16 nov. 2015, 13:16
Proiectul editorial Republica.ro a fost lansat. Printre colaboratori se numără Nae Caranfil şi Emil Hurezeanu

Potrivit sursei citate, „proiectul editorial independent dă voce opiniei argumentate și asumate, promovează valori și oameni care pot deveni modele, publică reportaje despre inițiative curajoase și face portrete ale unor oameni care arată că implicarea și meritocrația schimbă cu adevărat societatea”.

Platforma cuprinde articole scrise de ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, scriitorul Dorin Tudoran, regizorul Nae Caranfil, chirurgul Martin S. Martin, profesorul Marian Popescu, șeful Comisiei de Etică a Universității București, și Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Cititorii platformei sunt invitați să își creeze un cont pe republica.ro și să contribuie editorial.

„Republica este al treilea început în viața mea de ziarist. Republica nu mai este un ziar, suntem o mână de oameni, dar o mână curată, fără mizerie sub unghii. Și care, veți vedea, știe, nu numai pentru că Nae Caranfil e cu noi, să povestească fără să ceară pomană”, a spus Cristian Tudor Popescu, conform sursei citate.

„Unul dintre punctele centrale ale platformei este relația pe care o stabilim cu cititorii noștri. Îi invităm la o dezbatere adevărată, cu identitate asumată, iar fiecare dintre ei are posibilitatea de a deveni comentator, contributor și lider de opinie. Orice cititor care se loghează pe Republica.ro poate deveni parte a echipei editoriale”, adaugă Claudiu Pândaru.

„Mă bucur că pot să scriu din nou. După aproape două decenii de presă, pot spune că nimic nu-i mai frumos în meseria asta decât să scrii. Mă bucur și mai tare că pot scrie lângă niște oameni pe care îi prețuiesc, pe care i-am citit ani de zile și care ni s-au alăturat într-o Republică mai optimistă, mai curajoasă, mai inovativă, mai civilizată decât republica în care trăim”, spune și jurnalistul Florin Negruțiu.

Potrivit aceluiași comunicat, „platforma online are un design inovator și oferă o experiență perfectă atât pe mobil, cât și pe desktop”. Totodată, republica.ro implementează structurarea conținutului pe domenii de interes, afișate cititorului după relevanță.

Inițiatorii proiectului spun că Republica.ro revoluționează conceptul de newsletter și introduce newsletterul personal, semnat de jurnaliștii implicați în proiect. De asemenea, potrivit inițiatorilor Republica.ro, pe această pagină advertisingul este tratat ca un tip de conținut și este integrat, în mod neinvaziv, în experiența utilizatorului.

Republica.ro este platforma de conținut fondată, deținută și administrată de Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru.

Din echipa Republica fac parte Raluca Ion, care a fost în trecut editor „Gândul” și jurnalist la publicațiile „Cotidianul”, „Dilema Veche” și „Evenimentul Zilei”, și Loredana Voiculescu, care a lucrat în redacțiile „Gândul” și „Adevărul”.