Proiectul final al Legii prevenţiei, pregătit pentru oamenii de afaceri

Firmele vor avea la dispoziție un termen de până la 90 de zile calendaristice, stabilit de comun acord de către inspector cu reprezentantul firmei, pentru remedierea unei probleme înainte de a fi sancționate. Lista contravențiilor pentru care va fi aplicată legea va include peste 330 de nereguli.

30 mart. 2017, 08:29
Proiectul final al Legii prevenţiei, pregătit pentru oamenii de afaceri

Lista a fost redactată prin centralizarea propunerilor primite de la ministerele care au in subordine instituțiile cu atribuții de control(de exemplu Ministerul Muncii, Ministerul de Interne, Ministerul Educației, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Turismului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apelor, Ministerul Finanțelor etc.)

Firma va beneficia de această facilitate o singură dată în termen de 3 ani de la data avertismentului. În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de remediere, inspectorul are obligația să reia controlul. Procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției încheiat cu încălcarea dispozițiilor acestei legi va fi nul de drept.

LEGEA prevenției

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. – Scopul prezentei legi este de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârșirii de contravenții de către persoanele/entitățile care desfășoară activitate economică, precum și prevenirea săvârșirii de contravenții de către instituțiile publice și instituțiile publice locale, astfel cum acestea sunt definite conform art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, respectiv, conform art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

Citește mai mult pe profit.ro

Citeşte şi Guvernul va introduce şi autorităţile publice locale în legea prevenţiei, pe lângă firmele private