Proiectul legii indemnizaţiilor pentru mame, VOT FINAL în plenul Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputatilor ar trebui sa dezbata si sa voteze, miercuri, proiectul de lege care prevede ca indemnizatiile pentru cresterea copiilor sa fie de 85% din veniturile mamei pe toata perioada concediului postnatal, adica pana cand copilul implineste 2 ani. Comisia de munca a dat aviz favorabil saptamana trecuta cand a si fost eliminat plafonul maxim de 3.400 de lei.

16 mart. 2016, 06:10
Proiectul legii indemnizaţiilor pentru mame, VOT FINAL în plenul Camerei Deputaţilor

Pana acum, mamele care optau pentru un an de concediu maternal primeau lunar 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 3 400 de lei, iar cele care alegeau sa stea acasa cu copilul timp de 2 ani primeau maxim 1200 de lei pe luna.

Proiectul mai prevede ca mamele care aleg sa revina la serviciu dupa primul an vor primi un bonus lunar de 50% din indemnizatia minima, adica 500 de lei lunar.

Femeile care vor naste gemeni, tripleti sau multipleti vor avea o indemnizatie lunara mai mare cu 85% din salariul minim brut.

CITEŞTE ŞI: Indemnizaţia pentru mame, contestată. Ministrul Finanţelor: Nu ni s-a cerut opinia pentru scoaterea plafonului