Indemnizaţia pentru mame, contestată. Ministrul Finanţelor: Nu ni s-a cerut opinia pentru scoaterea plafonului

Guvernul încă nu ştie cât va plăti mamelor care primesc indemnizaţii de creştere a copiilor. Deputaţii din Comisia de Muncă au aprobat eliminarea plafonului stabilit la 3.400 de lei. Dacă decizia se va aplica, indemnizaţiile vor reprezenta 85% din venituri, indiferent de nivelul acestora.

RomaniaTV.net
10 mart. 2016, 12:21
Indemnizaţia pentru mame, contestată. Ministrul Finanţelor: Nu ni s-a cerut opinia pentru scoaterea plafonului

Ministrul finanţelor spune că instituţia pe care o conduce nu a fost consultată, iar ministrul Muncii crede că plafonul trebuia păstrat. De asemenea, Claudia Costea propune extinderea la doi ani a perioadei în care poate fi acordat stimulentul pentru părinţii care se întorc la muncă.

Anca Dragu, ministrul Finanţelor, pentru Digi 24: „Ministerul Finanţelor Publice nu a primit o solicitare în acest sens, nu am avut posibilitatea să ne pronunţăm pe această propunere legislativă. În principiu, ar trebui să ne ceară opinia şi vom veni cu date de îndată ce avem această solicitare”.

Ana Costea, ministrul Muncii: „Pe propunerea Ministerului Muncii aria beneficiarilor ar fi crescut cu 4.000 faţă de propunerea care a fost adoptată până la urmă de Parlament şi asupra căreia nu mai putem să intervenim”.

INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului ar putea creşte. Vezi ce alte MODIFICĂRI sunt aduse legii

 


loading...