Proiectul privind obligativitatea oficializării limbii maghiare, respins de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor

Publicat: Marţi, 05 Mai 2020 15:03 // Actualizat: Marţi, 05 Mai 2020 15:03 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul PNL Cristina Trăilă a anunţat marţi că proiectul de lege privind obligativitatea oficializării limbilor minorităţilor naţionale în administraţia publică locală a fost respins de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

"Am votat, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, respingerea PLX 190/2020 privind obligativitatea oficializării limbii maghiare şi arborarea drapelului Ungariei sau a aşa-zisului Ţinut Secuiesc! Votul de respingere a fost dat după ce PNL a solicitat includerea de urgenţă pe ordinea de zi a acestui proiect de lege, susţinut făţiş de PSD în Senat şi care încalcă flagrant Constituţia României", a scris Cristina Trăilă, care este membru al Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, pe Facebook.

Deputatul PNL susţine că proiectul de lege reprezintă "un nou Cod administrativ, rescris în varianta UDMR" şi susţinut de PSD la Senat, "o dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc nu a fost un simplu accident".

"PNL respinge categoric orice proiect de lege, indiferent de câte înţelegeri subterane se fac pentru susţinerea lui, care atentează la suveranitatea României", a menţionat Cristina Trăilă, conform Agerpres.

Proiectul de lege privind Codul administrativ a fost iniţiat de către 30 de parlamentari de la UDMR şi a fost adoptat tacit de Senat.

Scandal privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Ludovic Orban: "A fost respinsă legea în Senat. Am depăşit această etapă"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
administraţie Camera Deputaţilor Comisia Juridică limba maghiara proiect UDMR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H