Proiectul ridicării unui monument în memoria victimelor de la Colectiv a fost SUSPENDAT

Proiectul ridicării unui monument în memoria victimelor de la tragedia din Club Colectiv în Parcul Lumea Copiilor a fost suspendat de primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluţă. Monumentul care urma fie ridicat în zona grătarelor din parcul amintit a ajuns fără licitaţie, prin atribuire directă, la firma unui politician din partidul lui Piedone, UNPR. În primărie a fost declanșată o anchetă.

RomaniaTV.net
01 apr. 2016, 11:51
Proiectul ridicării unui monument în memoria victimelor de la Colectiv a fost SUSPENDAT

Direcţia Parcuri a Sectorului 4 a încredinţat prin atribuire directă un contract de peste 70.000 de euro unei firme controlate de un UNPR-ist din judeţul Călăraşi, informează România TV. Această societate urma să amenajeze un monument dedicat victimelor incendiului din Club Colectiv, produs pe 30 noiembrie 2015, la un concert a trupei Goodbye to Gravity, şi în urma căruia au murit 64 de persoane.

Primaria Sectorului 4 a anunţat că primarul interimar Daniel Băluţă a decis suspendarea lucrărilor, dar şi a conducerii Direcţiei Parcuri a Sectorului 4, iar corpul de control va verifica felul în care a fost atribuit contractul pentru ridicarea monumentului şi dacă această construcţie era legală.

Citeşte şi Mărturiile tânărului în scaun cu rotile, salvat din Colectiv: Am luat o gură de aer şi am strigat după ajutor

Decizia de suspendare a proiectului vine după ce s-a anunţat organizarea unui protest, pe 9 aprilie, în Piața Universității din București.

Protestul intitulat „Suntem tot aici, muncim. Ne supărați, ieșim” este prevăzut să se desfășoare pe 9 aprilie, de la ora 15,00, potrivit unui anunț publicat pe Facebook de grupul „Corupția ucide”.

„Se face Memorialul ‘Colectiv’. Va fi în Parcul ‘Lumea Copiilor’ și va costa 321.405 RON (72.000 EUR). Contractul s-a dat fără licitație, prin încredințare directă, către Euroconstruct. (…) Se fură bani chiar și atunci când Corupția Ucide și omoară 60+ oameni”, se spune în anunțul publicat pe Facebook.

„Dragă Sector 4, să încerci să furi bani profitând de moartea prietenilor noștri este mai mult decât putem tolera. Ne vedem sâmbăta viitoare (pe 9 aprilie, n.r.) la un exercițiu democratic, ca să arătăm că dacă nu ieșim în fiecare zi, săptămână, acest lucru nu înseamnă că tăcem când observăm astfel de abuzuri”, arată inițiatorii.

Potrivit unui anunț publicat pe SEAP pe 15 martie, Direcția Administrare Parcuri și Zone Agrement sector 4 a achiziționat lucrări de construcție Memorial Colectiv-Zona Șahiști în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4.

Contractul vizează cumpărarea directă a acestor lucrări de la societatea Euroconstruct Group SRL din Oltenița, județul Călărași. Valoarea contractului este de 321.405 lei, iar data de finalizare a achiziției este 11 martie, potrivit SEAP.

Potrivit Agerpres, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, societatea Euroconstruct Group SRL din Oltenița a fost înregistrată pe 8 februarie 2008 și are un angajat. Tipul de activitate, conform clasificării CAEN, desfășurat de această firmă este „Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice”.

Societatea a avut o cifră de afaceri netă de 7.621 de lei și o pierdere netă de 13.755 de lei, potrivit indicatorilor din situațiile financiare anuale la 31 decembrie 2014, depuse la MFP.