Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, împreună într-un nou proiect social-democrat

Peste 1.000 de persoane au participat duminică, la Romexpo, la lansarea grupului de inițiativă a Noului Proiect Social Democrat, inițiat de Mircea Geoană și Marian Vanghelie, potrivit Agerpres.

01 feb. 2015, 11:36
Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, împreună într-un nou proiect social-democrat

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de stat al României.

Alături de inițiatori, s-au aflat o serie de parlamentari între care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, Cătălin Croitoru, Petre Petrescu Florentin Gust, Valer Marian.

Între inițiatorii grupului, s-au mai aflat consilierii lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie, Ana Cătăuță și Bogdan Georgescu.

În cadrul lansării, Marian Vanghelie a declarat că, în ultimii ani, stânga nu a avut lideri care să vorbească „în favoarea oamenilor, şi a tinerilor, şi a a muncitorilor”.

„Eu cred că ţara asta, în primul şi în primul rând, are nevoie de normalitate, are nevoie de oameni pregătiţi. Din păcate, când se ajunge la guvernare, fiecare uită ceea ce a propus, uită ceea ce a spus şi, de fapt, nu există nici stânga, nu ştiu dacă există dreapta, ştiu că există interese personale. Stânga nu există, stânga nu există nu de ieri, nu de azi, nu pentru că a fost dat afară Vanghelie, nu pentru că a fost dat afară Mircea Geoană, nu pentru că noi suntem aici, ci, din păcate, că nu am avut în ultimii ani de zile lideri de stânga, care să vorbească în favoarea şi a dumneavoastră, şi a oamenilor, şi a tinerilor, şi a muncitorilor. Unde este stânga, dacă noi mergem cu impozit de 16% pentru toată lumea ca să nu îi supărăm pe cei care au 10.000 de euro?” i-a întrebat Vanghelie.

Liviu Dragnea: Echipa Geoană – Vanghlie s-a mărit cu Vasile Blaga

Marian Vanghelie a susţinut, totodată, că trebuie schimbat Codul Muncii astfel încât tinerii care termină facultatea să câştige „minimum dublu faţă de salariul minim pe economie”.

„La-am promis de ani de zile că schimbăm Codul Muncii. Ştiţi ce a generat acest Cod al Muncii? A generat o Românie în care oamenii cu studii sunt plătiţi cu nişte sume derizorii, exact sumele cele mai mici, pe care le iau muncitorii necalificaţi. Trebuie să schimbăm acest Cod al muncii pentru acei tineri care termină facultatea, să ia minimum dublu faţă de salariul minim pe economie. Nu se poate să-l pregătim, să îl ducem la facultate şi să îi dăm acelaşi salariu ca la o femeie de serviciu”, a mai afirmat Marian Vanghelie.