Promedica avertizează: „Va însemna exodul medicilor”

Sindicatul Promedica susține că peste 11.000 de angajați din sistemul de sănătate vor avea salarii mai mici incepând din 2020, informează EVZ.

RomaniaTV.net
24 dec. 2019, 07:16
Promedica avertizează: „Va însemna exodul medicilor”

Mai mult decât atât, Promedica anunță că membrii sindicatului vor intra în grevă japoneză, aceștia fiind nemulțumiți de faptul că modificarea OUG 114 le-ar putea limita sporul pentru condiții vătămătoare de muncă.

„Peste 11.000 de angajați din sistemul de sănătate vor avea pierderi salariale din 2020, iar peste 50.000 în următorii doi ani. Vorbim aici de modificarea modalității de calcul a sporurilor, de oameni care o să fie grav afectați, unii dintre ei vor avea pierderi salariale de peste 2.000 – 3.000 de lei. Considerăm că există soluții ca acești profesioniști să nu aibă de suferit, ele pot fi găsite dacă ne așezăm la masa dialogului!”, susține Promedica.

Sindicaliștii mai atrag atenția asupra unei vești proaste. Scăderea veniturilor ar putea avea drept consecință plecarea din țară a multor medici, în condițiile în care România se confruntă deja cu un deficit de forță de muncă, numărul medicilor și a asistentelor medicale fiind printre cele mai scăzute din Europa.

„Oficial în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesionale de la Colegiul Medicilor din României, iar alți 10.000 de medici au plecat din țară, în ultimii doi ani”, se mai arată în comunicatul Promedica, citat de EVZ.

 

Citește și:

Sindicaliştii din sănătate ameninţă cu proteste de stradă dacă nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite